Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell col·labora en el desenvolupament del model pilot de vehicle híbrid PHEV de Ford per a València

24/05/2019
- L'objectiu és que la planta Ford d'Almussafes siga un lloc clau en el desenvolupament de vehicles elèctrics a Europa
- Es tracta d'un projecte de gran envergadura que presentarà un impacte molt important a la Comunitat Valenciana
- L'objectiu és que la planta Ford d'Almussafes siga un lloc clau en el desenvolupament de vehicles elèctrics a Europa
- Es tracta d'un projecte de gran envergadura que presentarà un impacte molt important a la Comunitat Valenciana



El Ple del Consell ha autoritzat hui la signatura de dos convenis amb l'empresa Ford Espanya SL, mitjançant els quals es destinen enguany 300.000 euros al projecte pilot demostratiu i d'I+D amb vehicles electrificats de transport de mercaderies per a fer operacions de càrrega i descàrrega i de transport de passatgers en l'entorn de ciutats d'índole diversa.

Es tracta d'un projecte de foment de l'ús de solucions de l'àmbit TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per a dotar un entorn urbà. En aquest cas l'escenari pilot serà l'àrea metropolitana de València.

Aquest projecte suposa l'adquisició de vehicles i peces prototip, la posada en marxa de proves i tests pilot, el desenvolupament d'aplicacions, l'obtenció de dades i la generació d'informes en suport de les plataformes de ciutats intel·ligents (Smart Cities), la telemetria i els serveis associats al nou ecosistema i el desenvolupament d'una nova estructura de serveis, així com altres iniciatives relacionades amb la mobilitat sostenible.

Aquest model de vehicle híbrid PHEV es fabricarà en sèrie posteriorment i es desplegarà per tot Europa, amb la finalitat de continuar amb l'objectiu de Ford d'arribar al 100 % de vehicles elèctrics en entorns urbans. Així, la planta Ford d'Almussafes està sent un lloc clau en el desenvolupament d'aquest tipus de vehicles gràcies als passos que s'estan fent en aquest projecte.

Es tracta d'un projecte de gran envergadura que presentarà un impacte mol gran a la Comunitat Valenciana. En primer lloc, pel que fa a la disminució del trànsit de vehicles contaminants en entorns urbans de l'àrea metropolitana de València, que augmentarà la qualitat de l'aire i disminuirà les emissions de GEI a l'atmosfera.

A més, tindrà previsiblement efecte tractor sobre altres empreses, pimes valencianes, centres tecnològics i universitats, pel potencial d'implicació que hi tindran. Així mateix, s'espera que en el marc d'aquest projecte es produïsca intercanvi i transferència de coneixements al teixit industrial i productiu valencià que redunde de manera positiva en l'entorn empresarial de la regió.

L'execució d'aquest projecte potenciarà i millorarà la formació i l'ocupació, ja que es tracta d'una activitat d'alt valor afegit que contribuirà al fet que, tant el personal de Ford a Espanya com el dels proveïdors, col·laboradors i concessionaris adquirisquen noves qualificacions i coneixements com a conseqüència dels processos nous, les noves tecnologies desenvolupades o emprades i l'increment de la complexitat.

A més, el projecte contribuirà a millorar l'impacte ambiental de les noves activitats que estiguen afectades, més directament en l'entorn de la ciutat de València i de l'àrea metropolitana, i es podrà replicar el model de funcionament a altres ciutats i entorns de la Comunitat Valenciana.

Això comportarà, així mateix, una millora potencial de la competitivitat de les empreses de distribució de mercaderies i transport de passatgers, l'eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental.

D'altra banda, el projecte fomentarà i catalitzarà la implantació de suport legislatiu per a la disminució del trànsit i les emissions de gasos contaminants, i propiciarà mesures de disminució d'emissions en entorns urbans.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra