President
Drets humans

Ximo Puig assegura que l'ampliació del Centre de Comunicacions de l'ONU situa la Comunitat Valenciana com un referent en els valors de "la pau, la solidaritat i la igualtat"

04/06/2019
Ximo Puig assegura que l'ampliació del Centre de Comunicacions de l'ONU situa la Comunitat Valenciana com un referent en els valors de 'la pau, la ...
- El president ha reafirmat el compromís de la Generalitat amb la consolidació de la base i ha mostrat el seu "orgull" perquè una part del personal el componguen professionals valencians
- Ha participat en l'homenatge al personal de les Nacions Unides que ha perdut la vida en les missions de pau
- El president ha reafirmat el compromís de la Generalitat amb la consolidació de la base i ha mostrat el seu "orgull" perquè una part del personal el componguen professionals valencians
- Ha participat en l'homenatge al personal de les Nacions Unides que ha perdut la vida en les missions de pau

Quart de Poblet.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que l'ampliació del Centre de Serveis Globals de l'ONU de Quart de Poblet situa la Comunitat Valenciana com un referent internacional en els valors de "la pau, la solidaritat i la igualtat".

Així mateix, el cap del Consell ha reiterat "la voluntat decidida de la Generalitat per a contribuir-ne a l'expansió i el creixement", alhora que ha agraït "la permanent i profunda implicació del Govern d'Espanya" amb aquest projecte, i "l'extraordinari clima de treball i cooperació existent", perquè es consolide.

Així s'ha expressat Puig en l'acte commemoratiu del Dia Internacional del Personal de Pau de les Nacions Unides, amb motiu del 30 aniversari de la primera participació d'Espanya en les operacions de pau.
L'esdeveniment ha tingut lloc al Centre de les Nacions Unides de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions situat a Quart de Poblet, una base que s'ampliarà per a convertir-se en una estació tecnològica i seu del Centre Internacional de Computació de l'ONU.

"Sentim que la Comunitat Valenciana forma part del cor de l'ONU", ha assegurat Puig, que ha expressat el seu orgull pel fet que gran part dels treballadors que serveixen en la base siguen professionals valencians formats a les universitats públiques.

A més, ha reafirmat el compromís de la Generalitat "amb els valors, principis i objectius de les Nacions Unides" i ha destacat la tasca de la institució supranacional "en la lluita contra la pobresa i les desigualtats, pel desenvolupament sostenible i pel respecte dels drets humans i de la dignitat humana com a condicions bàsiques per a la pau".

Morts en missions de pau

D'altra banda, el president ha participat en l'homenatge al personal de l'ONU mort en missions de pau i ha recordat els més de 3.800 membres que han perdut la vida des de 1948; 98 dels quals han mort en l'últim any.

Per això, ha reconegut la "valuosa contribució" de les més de 100.000 persones actualment desplegades en tot el món en missions de pau i que, com ha recordat, "tots els dies arrisquen la seua vida per a protegir els civils de la violència".


30 anys de participació espanyola

Així mateix, ha recordat que aquest 2019 fa 30 anys de l'inici de la participació espanyola en les missions de pau i ha destacat la tasca dels 3.000 uniformats que té Espanya desplegats en missions com les del Líban, Mali, República Centreafricana, Haití o Colòmbia.

Puig, que ha participat en una videoconferència amb el comandament de les tropes espanyoles en la missió de pau al Líban, ha defensat "la diplomàcia preventiva per a evitar el desencadenament dels conflictes".

En aquest sentit, ha ressaltat "la tasca essencial" de l'ONU de "protegir el dèbil contra el fort" ja que, en paraules de Puig, "la pau no pot ser sòlida sense respecte dels drets humans i els drets humans no poden assolir-se plenament sense la pau".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig