President

Ximo Puig destaca la "mirada territorial" de la Universitat d'Alacant com a element "d'integració i convivència"

05/06/2019
Ximo Puig destaca la 'mirada territorial' de la Universitat d'Alacant com a element 'd'integració i convivència'
- El president destaca, a Dénia, que les seus i els aularis de la UA distribuïts per tota la província d'Alacant ajuden a "cosir la pròpia realitat territorial", a més de suposar un incentiu econòmic
· El president destaca, a Dénia, que les seus i els aularis de la UA distribuïts per tota la província d'Alacant ajuden a "cosir la pròpia realitat territorial", a més de suposar un incentiu econòmic

Dénia.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la "mirada territorial" que impulsen la Universitat d'Alacant (UA) i el Consell Social d'aquesta suposa "un element fonamental d'integració i convivència".

En aquest sentit, el cap del Consell ha assegurat que les seus i aularis d'aquesta universitat distribuïts per tota la província d'Alacant ajuden a "cosir la pròpia realitat territorial", a més de suposar un incentiu econòmic. "Com més cohesionats territorialment estiguem també serem més productius i capaços de contribuir al bé social", ha declarat.

Així s'ha expressat en la trobada 'Realitat i futur de la Universitat d'Alacant a la Marina Alta', que ha tingut lloc a Dénia, en la qual ha valorat la reivindicació d'un nou campus de la UA en aquesta ciutat i que ha estat organitzada per la presidència del Consell Social d'aquesta institució.

A més, Puig ha apostat pel mecenatge i la col·laboració empresarial en la conformació de nous campus. Per això, ha considerat que "quatre anys d'estabilitat" sense comicis poden permetre "abordar algunes reformes importants per a facilitar el mecenatge".

Dia Internacional del Medi Ambient

D'altra banda, el president ha aprofitat la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient per a recordar que la lluita contra el canvi climàtic és "una qüestió fonamental per a qualsevol visió de progrés i modernitat".
"No podem ser tan inconscients com per a no prendre les decisions que cal prendre ja", ha advertit Puig, que ha recordat que el canvi climàtic "és una evidència per a la ciència".

Per això, ha afirmat que la responsabilitat de les actuals generacions és més gran que la de les anteriors, i ha destacat com és d'important el paper que exerceixen les universitats en la lluita contra aquest problema.

"La universitat té un paper fonamental per a objectivar i intentar situar el coneixement i la raó on correspon", ha expressat el president, que ha defensat el protagonisme de la Universitat d'Alacant en aquest àmbit.

Durant l'acte, el cap del Consell ha comminat societat i institucions a "fer front a la que ha de ser una declaració d'emergència climàtica" per a "no deixar a les futures generacions un planeta amb problemes irreversibles".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig