Presidència
Previsions

Els hotels del litoral de la Comunitat preveuen una ocupació del 82,6 % per al mes de juliol

02/07/2019
- Benidorm espera una ocupació del 90 %, el litoral de Castelló del 75 %, el litoral de València del 73,8 %, el d'Alacant del 80 % i la ciutat de València un 82 %
- S'estima una previsió per al conjunt de la temporada estival, de juny a setembre, de 4,3 milions de turistes internacionals i més de 9,2 milions de viatges de residents espanyols
- Benidorm espera una ocupació del 90 %, el litoral de Castelló del 75 %, el litoral de València del 73,8 %, el d'Alacant del 80 % i la ciutat de València un 82 %
- S'estima una previsió per al conjunt de la temporada estival, de juny a setembre, de 4,3 milions de turistes internacionals i més de 9,2 milions de viatges de residents espanyols



La previsió d'ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana en aquest mes de juliol parteix d'un 82,6 %. Així es desprén de l''Enquesta d'ocupació en temporada d'estiu' que ha fet Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d'establiments de la Comunitat.

El secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "tot sembla indicar que serà un estiu positiu des del punt de vista de l'arribada de turistes internacionals, que mantenen els resultats de 2018, que ja van ser molt bons, i a més mostren increments en la despesa que fan".

Colomer ha afirmat que "el pronòstic és arribar als 4,3 milions de turistes estrangers aquesta temporada estival, i mantindre les bones xifres de l'any passat, i es preveu que "aquests facen durant l'estiu una despesa superior als 4.400 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement anual del 2,4 %".

Colomer ha assenyalat que, pel que fa a la previsió de l'arribada de turistes nacionals, el mercat principal "es preveu que cresca un 1,8 %, respecte de l'estiu de 2018, i arribe als 9,2 milions de viatges".

Previsió d'ocupació per al mes de juliol

Segons els resultats de l'enquesta que ha fet Turisme Comunitat Valenciana, les previsions per a tot el litoral de la Comunitat s'estima que representen un 82,6 % d'ocupació.

Així, les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen assolir el 75,17 % d'ocupació. Per la seua banda, el litoral de València preveu ocupar el 73,85 % de les places hoteleres que té. Els hotels del litoral d'Alacant (sense incloure Benidorm) esperen ocupar durant aquest mes de juliol el 80 % de les places que ofereixen. Per la seua banda, la ciutat de Benidorm preveu una ocupació per a aquest mes del 90 % i la de València parteix d'unes previsions superiors al 82 %.

A més, l'enquesta mostra que els hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació superior al 63 % en el mes de juliol.

Previsió conjunt de l'estiu

Segons xifres que maneja Turisme per als mesos d'estiu (juny, juliol, agost i setembre), s'estima que la Comunitat Valenciana rebrà 4,3 milions de turistes internacionals. A més, les estimacions apunten que els turistes estrangers faran una despesa total superior als 4.400 milions d'euros.

Respecte a turistes residents a Espanya, es preveu que facen més de 9,2 milions de viatges a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposaria un repunt de l'1,8 % sobre l'estiu anterior, i una despesa total superior als 2.196,8 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 3 % enfront de l'estiu de 2018.

Balanç d'ocupació del mes de juny

D'altra banda, l''Enquesta d'Ocupació de Temporada Estival 2019', que ha dut a terme Turisme, proporciona l'avanç dels resultats d'ocupació del mes de juny.

En concret, s'estima per al conjunt d'hotels del litoral de la Comunitat Valenciana una ocupació mitjana del 83,5 %, dada que suposa un 1,3 % més que la recollida el juny de 2018.

Per zones turístiques, en el mes de juny l'ocupació mitjana estimada per al litoral de Castelló hauria arribat a un 68,8 %. Per a la ciutat de València es preveu una ocupació del 88,8 %, mentre que per al litoral de la província s'estima un 74,8 %. La previsió d'ocupació dels hotels de litoral de la província d'Alacant, sense incloure Benidorm, del passat mes de juny, es calcula que ha representat un 84 %, mentre que la ciutat de Benidorm hauria obtingut un 89 % d'ocupació el mes passat.

Pel que fa a l'ocupació en hotels d'interior, l'enquesta calcula per al mes de juny un 68,7 % per al total de la Comunitat Valenciana. Per províncies, a l'interior de Castelló el grau d'ocupació se situa en el 53,2 %, en l'interior de la província de València l'ocupació calculada és del 90 %, mentre que el grau d'ocupació mitjana hotelera de l'interior d'Alacant s'estima que siga un 48,15 %.