Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
20 Aniversari

Pascual: "L'Institut de Neurociències representa la vocació, el talent i l'excel·lència"

05/07/2019
Pascual: 'L'Institut de Neurociències representa la vocació, el talent i l'excel·lència'
- La consellera assisteix a la clausura dels actes de commemoració del 20é aniversari de l'Institut de Neurociències com a centre mixt d'investigació del CSIC i la Universitat Miguel Hernández d'Elx
- Subratlla la importància de teixir una xarxa potent, de col·laboració, per a la transferència que faça possible la societat del coneixement
- La consellera assisteix a la clausura dels actes de commemoració del 20é aniversari de l'Institut de Neurociències com a centre mixt d'investigació del CSIC i la Universitat Miguel Hernández d'Elx
- Subratlla la importància de teixir una xarxa potent, de col·laboració, per a la transferència que faça possible la societat del coneixement



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha assistit a l'esdeveniment de clausura dels actes del 20é Aniversari de l'Institut de Neurociències com a centre mixt d'investigació de la Universitat Miguel Hernández i del CSIC.

Pascual ha destacat que en aquests 20 anys s'ha convertit en referent de l'excel·lència de la investigació amb projectes de gran repercussió per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, al mateix temps que representa "la vocació, el talent i la innovació".

Així mateix, la titular d'Innovació ha agraït la tasca del personal investigador, "el seu esforç en tot aquest temps, la seua tenacitat, la seua ambició per la ciència i la seua mirada en benefici de la societat".

La consellera ha insistit en l'esforç de les universitats, dels investigadors per a desenvolupar els seus projectes i ha subratllat que "malgrat les dificultats, la producció científica i investigadora es manté a un ritme ascendent".

"En la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital conflueixen tots els elements que han de contribuir a potenciar la transferència del coneixement i que arribe a la societat", ha subratllat, i "s'obrirà un espai de diàleg amb l'objectiu de preparar el Pla de finançament de les universitats públiques que assegure el futur de l'excel·lència".

Conveni de col·laboració amb l'AVI

Pascual ha assenyalat la importància de facilitar les vies per a la interlocució i reforçar institucionalment la tasca d'integració d'objectius de treball en comú, com l'iniciat per l'Agència Valenciana de la Innovació.

L'AVI i la UMH d'Elx van signar un conveni de col·laboració per a potenciar la investigació aplicada a les activitats productives. Es va constituir la Unitat Científica d'Innovació Empresarial, UCIE, en l'Institut de Neurociències i "l'acord ha permés el desenvolupament d'una nova estructura especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques dirigides a empreses".

La consellera ha remarcat que "és un projecte que tindrà continuïtat en el temps i que el conveni es renovarà, i preveu una aportació de 250.000 euros a l'any per part de l'AVI".

Pascual ha explicat que tots els projectes que estan en marxa s'estan desenvolupant en col·laboració amb centres tecnològics de la Comunitat. "Es tracta de teixir una xarxa potent, de col·laboració, entre tots els agents, per a la transferència que faça possible la societat del coneixement", ha conclòs.

Galeria d'imatges