President
Violència masclista

El Consell reivindica el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere com l'eina per a combatre la violència masclista

14/07/2019
El Consell reivindica el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere com l'eina per a combatre la violència masclista
- Puig fa una crida a combatre units el terrorisme masclista per a expulsar-lo de tots els espais de la societat
- Puig fa una crida a combatre units el terrorisme masclista per a expulsar-lo de tots els espais de la societat

Montanejos.
El Consell ha manifestat la seua repulsa per l'assassinat masclista de María Asunción i ha reivindicat el Pacte valencià contra la violència masclista i de gènere com la ferramenta de què s'ha dotat els valencians i les valencianes per a combatre la violència masclista.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, juntament amb els membres del Govern Valencià, han guardat tres minuts de silenci en rebuig per la mort de María Asunción.

El cap del Consell ha recordat que la violència masclista "evidencia el fracàs com a societat" i ha assegurat que és una lluita en què cal estar units perquè el terrorisme masclista "quede totalment fora de qualsevol espai".

"No només combatem directament els agressors que estan atacant la dignitat de les dones, sinó també a tots i tot tipus d'organització que dona cobertura ideològica a la desigualtat", ha afegit el president.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha mostrat el dolor de la societat per l'assassinat de María Asunción. "María Asunción tenia encara molta vida per davant, somnis, plans, projecte de vida i rialles, i li ha sigut arrabassada la vida per una violència estructural masclista, que es creu amb el dret de segar la vida de les dones".

Així mateix, Oltra ha anunciat que el dimarts 16 de juliol es reunirà la comissió de seguiment del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista i ha avançat que al setembre es convocarà una reunió del ple del pacte, quan es compliran dos anys d'un acord "inèdit a Espanya" en què estan presents "no només el nivell polític, sinó també la societat civil".

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig

- Declaracions de la portaveu del Consell, Mónica Oltra