Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitación de viviendas

Martínez Dalmau destaca en la seua trobada amb Fecoval que l'habitatge és un dels pilars del Botànic II

16/07/2019
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge participa en el desdejuni de treball amb les empreses contractistes d'obres de l'Administració
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge participa en el desdejuni de treball amb les empreses contractistes d'obres de l'Administració

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat que l'habitatge és "un dels pilars del Botànic II", tal com s'ha constatat en el Seminari de Montanejos celebrat aquest cap de setmana. Així ho ha assegurat durant la seua participació en el desdejuni de treball organitzat per la Federació d'Empreses de la Comunitat Valenciana contractistes d'obres de l'Administració (Fecoval).

Rubén Martínez Dalmau ha comentat la importància d'aquest col·lectiu d'empreses, ja que saben "com rehabilitar l'obra pública i pal·liar part dels problemes que tenim".

El vicepresident segon ha reconegut que l'emergència residencial és un dels principals problemes que hi ha a la Comunitat Valenciana, d'ací la necessitat de "buscar vies per a atallar i donar solucions a mitjà i llarg termini". En aquest sentit, en els pròxims quatres anys "treballarem per a modernitzar el parc públic, rehabilitar-lo i ampliar-lo, la qual cosa implica que es faça normatiu i real el dret a un habitatge digne".

Martínez Dalmau ha explicat que, des del Consell, es treballarà amb diferents mecanismes per a rehabilitar un parc públic amb molts habitatges que no reuneixen les condicions d'habitabilitat.

Així mateix, ha recordat que la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ja està dissenyant el primer Pla d'emergència residencial que incorporarà la compra directa d'immobles en els últims mesos de l'any o principis de 2020, per a la qual cosa s'estan estudiant totes les vies legals. L'objectiu és "atallar casos concrets de famílies vulnerables i, a partir d'ací, continuar treballant en aquest marc, tant en l'adquisició d'habitatge com en la rehabilitació", ha conclòs.

Galeria d'imatges