Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Economia

L'Ivace finança amb més de 2,4 milions d'euros 154 projectes d'implantació de tecnologies d'automatització de processos a Alacant

11/08/2019
- Destaquen els projectes d' ERP i de programes de gestió de clients, de solucions de logística interna i de gestió de magatzem
- Les empreses tenen un termini de fins a dos anys per a executar els projectes
- Destaquen els projectes d' ERP i de programes de gestió de clients, de solucions de logística interna i de gestió de magatzem
- Les empreses tenen un termini de fins a dos anys per a executar els projectes


L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), ha recolzat a la província d'Alacant un total de 154 projectes d'implantació de noves tecnologies de la informació, d'automatització i processos, un 37,6% més que en l'exercici anterior.

La majoria dels projectes finançats, amb una ajuda global 2.457.067 euros, fan referència a iniciatives d´ERP i programes de gestió de clients, a solucions de logística interna i de gestió de magatzem, a solucions de control avançada de producció i de robots i visió artificial.

Uns altres dels projectes que es desenvoluparan es refereixen a gestió documental, impressió 3D i e-comerce.

A través de la convocatòria de 2018 de Digitalitza, l'Institut ofereix ajudes de fins a un 30% dels costos subvencionables per a les mitjanes empreses i fins a un 40% per a les xicotetes, arribant a finançar projectes de fins a 100.000 euros.

"Enguany com a novetat- ha assenyalat la directora general de l'Ivace, Júlia Company- podem arribar a finançar fins a dos projectes de tecnificació 4.0 per empresa i el termini d'execució s'ha ampliat fins als dos anys".

El pressupost global destinat per l'Ivace per a donar resposta a les necessitats del teixit empresarial en matèria d'automatització de processos ascendeix a 9,4 milions d'euros, tres milions més que el pressupostat en origen.

"Aquest increment- ha assenyalat- ha vingut motivat principalment per l'alta demanda de les empreses".

La convocatòria de 2019 està previst que es publique a final d'any.