Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Financiació europea

Agricultura concedeix ajudes per més de 3 milions d'euros per a la promoció dels vins valencians a l'estranger

12/08/2019
- Les subvencions busquen millorar la competitivitat dels vins de la Comunitat
- 37 entitats s'han beneficiat d'aquestes ajudes que tenen finançament del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA)
- Les subvencions busquen millorar la competitivitat dels vins de la Comunitat
- 37 entitats s'han beneficiat d'aquestes ajudes que tenen finançament del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA)



La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per mitjà de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, ha concedit ajudes, per més de 3 milions d'euros, per a la promoció del sector vitivinícola valencià en els mercats de països tercers, tal com ha publicat el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV).

L'objecte d'aquestes ajudes és millorar la competitivitat dels vins valencians mitjançant el finançament de les mesures d'informació i de promoció en països tercers, recollides en el Programa de suport 2019-2023 al sector vitivinícola espanyol, dels vins amb denominació d'origen protegida, amb indicació geogràfica protegida i en què s'indique la varietat de raïm de vinificació.

Les ajudes estan destinades a empreses vinícoles, organitzacions i associacions d'organitzacions de productors vitivinícoles, organitzacions professionals i interprofessionals que exercisquen la seua activitat en el sector del vi, òrgans de gestió i de representació de les indicacions geogràfiques protegides i denominacions d'origen protegides víniques, associacions vinculades a la promoció i comercialització del vi, a més de cooperatives, entitats associatives sense ànim de lucre i organismes públics.

En total, 37 entitats de la Comunitat s'han beneficiat d'aquestes ajudes, que tenen finançament del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA). En concret, les ajudes suposen un pressupost de 3.086.135 euros, per a projectes per valor de 7.335.460 euros.

El pagament de l'ajuda aprovada s'efectuarà una vegada realitzades les activitats subvencionades, amb la justificació prèvia del pagament de les despeses efectuades en el desenvolupament de les activitats per mitjà de la presentació de la sol·licitud de pagament corresponent.

Per a ampliar la informació, podeu consultar la resolució del DOGV en l'enllaç següent: consulteu ací.

Galeria d'imatges