Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transporte público

La Generalitat adjudica el transport alternatiu d'autobús entre les estacions de Calp i Teulada del TRAM d'Alacant

13/08/2019
- Els treballs de modernització que es realitzen en aquest tram impedeixen la circulació ferroviària i obliguen a prestar el servei per carretera
- El nou contracte ascendeix a 1.491.283,86 euros i té un període d'aplicació màxim de dos anys
- Els treballs de modernització que es realitzen en aquest tram impedeixen la circulació ferroviària i obliguen a prestar el servei per carretera
- El nou contracte ascendeix a 1.491.283,86 euros i té un període d'aplicació màxim de dos anys



La Generalitat ha adjudicat el nou contracte per al transport d'autobús entre les estacions de Calp i Dénia, en els dos sentits, de la línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant. Els treballs de modernització que es duen a terme en aquesta línia impedeixen la circulació de trens, per la qual cosa s'ofereix una alternativa per carretera en substitució del servei ferroviari.

El nou contracte ascendeix a 1.491.238,86 euros, IVA inclòs, i s'ha adjudicat per un període màxim de dos anys a la UTE integrada per La Serranica, SL i Autobuses del Triángulo, SL.

El servei d'autobús que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té parades a: Calp, al costat de la mateixa estació; Benissa, a l'avinguda País Valencià, al costat de la parada d'Alsa; Teulada, a la rotonda d'entrada al municipi; Gata de Gorgos, a l'avinguda de la Marina Alta, a la intersecció amb l'avinguda la Pau; la Xara, a l'avinguda la Mar; Alqueries, al costat de la parada del ferrocarril i al cantó de l'avinguda del Montgó, a l'encreuament amb el carrer Emilio Oliver; i Dénia, al carrer doctor Manuel Latur, al costat de l'estació d'FGV.

Aquests desplaçaments es realitzen principalment per la carretera N-332. El temps estimat per a cobrir els 39 quilòmetres que separen les estacions de Calp i Dénia és de 60 minuts. El servei que presta FGV compta amb tres autobusos sempre en circulació i dos més en disposició de cobrir qualsevol eventualitat. El preu del bitllet es manté segons les tarifes vigents en el TRAM d'Alacant i es poden adquirir a les mateixes instal·lacions d'FGV a Alacant en els municipis afectats.

Modernització de la línia 9

La Generalitat està executant diferents actuacions en la línia 9 del TRAM d'Alacant, amb una dotació pressupostària que supera els 130 milions d'euros i la finalitat d'aconseguir la renovació i modernització integral del conjunt de la infraestructura, així com la incorporació de nous trens duals.

Les millores tècniques introduïdes i previstes tenen com a objectiu mantindre i millorar les condicions d'explotació de la línia, i garantir així la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa d'FGV a Alacant.

FGV està completant les actuacions previstes en el tram Calp-Teulada, i continuarà l'any vinent amb les actuacions de renovació de via dels trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia, fins a completar la modernització d'aquesta línia centenària.

Galeria d'imatges