Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
TIC

L'Ivace recolza a Castelló el doble de projectes d'implantació de tecnologies de d'automatització i processos que en l'exercici anterior

17/08/2019
- Destaquen els projectes d´ERP i de programes de gestió de clients, de solucions de logística interna i de gestió de magatzem
- Les empreses tenen un termini de fins a dos anys per a executar els projectes
- Destaquen els projectes d´ERP i de programes de gestió de clients, de solucions de logística interna i de gestió de magatzem
- Les empreses tenen un termini de fins a dos anys per a executar els projectes



L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha recolzat a la província de Castelló el doble de projectes d'implantació de noves tecnologies de la informació, automatització i processos que en l'exercici anterior.

Les empreses de la província han presentat en aquesta convocatòria un total de 58 iniciatives (un 58,6% més que en la convocatòria anterior), de les quals l'Ivace ha recolzat el 93%..

En total, són 54 els projectes que rebran una ajuda de l'Ivace de més de 890.000 euros, amb cofinançament europeu a través dels Fons FEDER, per a la implantació i posada en marxa de solucions innovadores encaminades a la transformació digital de l'empresa.

Quant a la tipologia dels projectes que lideraran les empreses de la província hi ha un clar despunte dels projectes d' ERP i de programes de gestió de clients, destaquen també els projectes de solucions de logística interna i de gestió de magatzem, els projectes de solucions de control avançat de producció, de robots i visió artificial.

Uns altres dels projectes que es desenvoluparan fan referència a gestió documental, impressió 3D i e-comerce.


La inversió empresarial per al desenvolupament d'aquests projectes ascendeix a 1,4 milions d'euros.

Més pressupost

El pressupost destinat per l'Ivace per a donar resposta a les necessitats del teixit empresarial en matèria d'automatització de processos ascendeix a 9,4 milions d'euros, 3 milions més que el pressupostat en origen.

Aquest increment ha vingut motivat principalment per l'alta demanda de les empreses que aposten per continuar sent competitives i per dotar de valor afegit no solament als seus productes, sinó també als seus processos.

A través de la convocatòria de Digitalitza de 2018, l'institut ofereix ajudes de fins a un 30% dels costos subvencionables per a les mitjanes empreses i fins a un 40% per a les xicotetes I arriba a finançar projectes de fins a 100.000 euros.

Com a novetats d'aquesta convocatòria, l'Ivace pot finançar fins a dos projectes per empresa i el termini d'execució dels projectes és de fins a dos anys. La convocatòria de 2019 està previst que es publique a final d'any.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la directora general de l'Ivace, Júlia Company