Presidència

L'Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències inclou un interactiu que converteix en animats els dibuixos de paper

21/08/2019
L'Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències inclou un interactiu que converteix en animats els dibuixos de paper
- Els dibuixos acolorits en paper s'escanegen i apareixen en moviment en una pantalla gegant
- Els dibuixos acolorits en paper s'escanegen i apareixen en moviment en una pantalla gegant


Poden acolorir al seu gust un samaruc, una salamandra o una rabosa comuna entre quasi vint opcions d'animals i convertir aquest dibuix en la seua forma 3D perquè 'cobre vida' en una pantalla gegant de projecció interactiva. És la nova proposta que ofereix aquest estiu l'Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències, que pot trobar-se a la zona dedicada als animals d'aquesta exposició especialment dissenyada per al públic infantil de 3 a 8 anys.

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València, en col·laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha creat aquest dispositiu que permet als xiquets dissenyar els seus propis dibuixos animats.

Als jocs per a aprendre sobre els sentits, la importància de l'aigua i el treball en equip de l'Espai dels Xiquets se suma la nova experiència. La sala projecta en una pantalla gegant escenes d'un bosc mediterrani amb animacions i so ambiental.

Els xiquets i xiquetes trien un dibuix d'un animal per a acolorir i, una vegada finalitzat, el col·loquen en l'escàner. Després d'escanejar-lo, el dibuix es previsualitza en 3D en un dispositiu tipus holograma, per a projectar-se a continuació en la pantalla gegant. El dibuix en paper s'incorpora, així, a l'animació amb so i interaccions amb la resta de criatures animades i del paisatge recreat.

L'entrada a l'Espai dels Xiquets està inclosa en l'entrada general al Museu de les Ciències i hi ha sessions tots els dies a les 11.00, 12.00, 13.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 i 20.00 hores fins al 8 de setembre (del 9 al 30 de setembre, fins a les 18 hores: última sessió).

Galeria d'imatges