Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

La Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament de Torrent estudien fórmules de col·laboració per a facilitar l'accés a l'habitatge al municipi

10/09/2019
- El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social es reuneix amb el regidor d'Urbanisme i el representant de Nous Espais
- El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social es reuneix amb el regidor d'Urbanisme i el representant de Nous Espais


Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i de l'Ajuntament de Torrent s'han reunit per a estudiar fórmules de col·laboració que milloren l'accés a l'habitatge digne en aquest municipi.

Per part de la Conselleria, ha assistit a la trobada el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Cèsar Jiménez, el qual ha estat acompanyat pel director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar; la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárrega, i la directora general d'Emergència Habitacional, Lorena Sanz. Per part de l'Ajuntament, hi han participat el regidor d'Urbanisme, José Francisco Arnau, el de Serveis Socials, José Antonio Castillejo, i Agustí Damiá, de l'empresa municipal Nous Espais.

Des del consistori s'ha mostrat la necessitat d'habitatge en aquest municipi de l'àrea metropolitana de València, a conseqüència l'encariment dels preus del mercat. Les dues administracions han acordat col·laborar per a atendre les emergències socials que sorgisquen i, al mateix temps, oferir també facilitats als col·lectius més vulnerables, com ara els joves.

Així mateix, en la reunió s'ha valorat la bona acollida de les mesures que el Consell va adoptar, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrent, per a posar a disposició dels ciutadans 10 habitatges que EVha tenia buits en aquesta localitat.

Aquests habitatges del carrer Maestro Sosa, que inicialment s'oferien en venda, portaven anys tancats i estaven sense comercialitzar des de 2012. La Generalitat va adoptar una sèrie de mesures per a motivar-ne l'ocupació, com una baixada de preu de venda. El pas següent va ser el canvi d'aquests pisos de venda a lloguer amb l'objectiu d'ajudar aquelles persones amb més dificultats per a accedir a un habitatge en condicions normals del mercat.

En l'actualitat, 8 dels 10 habitatges ja estan llogats en règim de lloguer assequible i, per als dos restants, ja hi ha diverses sol·licituds presentades que estan en fase d'estudi.

Un altre dels assumptes tractats en la trobada ha sigut el Pla integral de gestió de sòl que la Conselleria està desenvolupant. Precisament, la parcel·la que EVha disposa a Torrent és una de les 6 incloses en el concurs per a la constitució d'un dret de superfície per a la promoció, la construcció i la gestió d'habitatges protegits a favor de cooperatives d'habitatges en règim de cessió d'ús. Concretament aquesta parcel·la ha sigut adjudicada provisionalment.

Galeria d'imatges