Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Sector tèxtil

Dèsset compradors de 14 països coneixen l'oferta valenciana en la Fira Home Tèxtils convidats per Ivace Internacional

11/09/2019
- L'objectiu de l'iniciativa és propiciar nous contactes comercials
- El conseller Climent, que ha inaugurat el certamen, destaca el suport constant de la conselleria al sector
- L'objectiu de l'iniciativa és propiciar nous contactes comercials
- El conseller Climent, que ha inaugurat el certamen, destaca el suport constant de la conselleria al sector



El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat la fira Home Tèxtils Premium, que ha obert aquest dimecres les seues portes en la Caixa Màgica de Madrid i en la qual participen un total de 41 empreses de la Comunitat Valenciana.

Climent s'ha mostrat molt satisfet per la consolidació d'aquest certamen i ha reiterat el suport constant de la Conselleria d'Economia a aquest important sector que registra xifres positives tant en exportacions com en creació d'empreses i ocupació.

"Tornem a donar suport a aquesta fira i a les empreses, i, per això, hem organitzat una missió inversa de 17 compradors procedents de 14 països, amb l'objectiu de facilitar noves oportunitats de negoci a les nostres empreses", ha indicat.

L'objectiu és que les exportacions del sector "mantinguen la tendència a l'alça" en un marc en el qual destaca la col·laboració entre el sector, la fira i la conselleria a través de l'Ivace".

Rafa Climent ha oferit xifres d'ajudes al sector, que han ascendit a 26 milions d'ajudes directes al sector durant la passada legislatura. En millora de maquinària entorn dels 9 milions, 15 milions d'euros en innovació i prop de 2 milions d'euros, en l'àmbit de la internacionalització.

En aquest sentit Climent ha afirmat la voluntat del seu departament de "seguir en aquesta línia gràcies a la continuïtat del Govern del Botànic".

Missió de compradors estrangers

Ivace Internacional ha organitzat una missió inversa integrada per 17 compradors i prescriptors de 14 països amb l'objectiu de "propiciar noves oportunitats de negoci" per a les empreses de la Comunitat Valenciana I al mateix temps, donar a conéixer a importadors la "excel·lent oferta i bon fer de les empreses valencianes presents en aquesta cita internacional".

La missió inversa ha sigut organitzada per Ivace Internacional i Ateval, amb compradors procedents de l'Argentina, Àustria, Bèlgica, Costa Rica, Emirats Àrabs, Estònia, França, Grècia, Itàlia, Polònia, Regne Unit, República Dominicana, Rússia i Sud-àfrica.

El perfil d'aquests compradors és el de compradors i importadors de roba de llar.

Dades exportació

L'exportació de tèxtils per a la llar de la Comunitat Valenciana mantenen una tendència a l'alça, amb un ascens en el primer semestre de l'any del 5% i amb un valor pròxim als 88 milions d'euros.

La Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma espanyola més exportadora de productes tèxtils per a la llar, amb un 24% de les exportacions totals d'Espanya d'aqueixos productes.

Galeria d'imatges