Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Les Corts

Martínez Dalmau marca, com a objectius principals, acabar amb els desnonaments, garantir l'accés a un habitatge digne i augmentar el parc públic

11/09/2019
- El vicepresident segon ha exposat en les Corts les línies generals del seu departament per a aquesta legislatura
- En matèria d'arquitectura bioclimàtica, destaca el repte de caminar cap a l'eficiència energètica a la Comunitat Valenciana
- El vicepresident segon ha exposat en les Corts les línies generals del seu departament per a aquesta legislatura
- En matèria d'arquitectura bioclimàtica, destaca el repte de caminar cap a l'eficiència energètica a la Comunitat Valenciana



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha situat com a objectius principals de la legislatura acabar amb els desnonaments, garantir l'accés a un habitatge digne i augmentar el parc públic d'habitatge.

Martínez Dalmau, que ha exposat davant de les Corts les línies generals del seu departament per a aquesta legislatura, ha manifestat que la principal aposta és "consolidar el dret a l'habitatge com un pilar més de l'estat de benestar".

En aquest sentit, ha assenyalat que "l'objectiu del Consell per als pròxims quatre anys és acabar amb els desnonaments", per a la qual cosa s'ha compromés a augmentar el parc públic d'habitatge a fi de donar resposta a casos d'emergència, sobretot a les zones més tensionades, com ho són les ciutats d'Alacant i València i les respectives àrees metropolitanes.

Entre les mesures ha anunciat que es durà a terme la compra directa d'habitatge. Per a fer-ho, ha subratllat que s'ha iniciat un primer pla de compra amb el romanent del primer Pla d'adquisició d'habitatge.

També s'ha compromés a cedir sòl a promotores i cooperatives d'habitatge per a la construcció d'habitatge nou destinat a col·lectius socials desfavorits i joves, així com a garantir-ne almenys un 10 % per a dones víctimes de violència de gènere.

En matèria de regeneració urbana, Martínez Dalmau s'ha mostrat partidari d'incorporar concursos de lliure concurrència perquè els ajuntaments puguen presentar la candidatura a albergar una àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU), cosa que "abans es feia a dit", segons hi ha afegit.

Respecte a la rehabilitació i les actuacions urbanes, el vicepresident segon ha expressat el compromís del seu departament encaminat a promoure les accions i mesures que garantisquen l'accessibilitat física, la sostenibilitat i l'ecoeficiència i eficiència energètica tant del parc públic construït com del parc públic nou.

A més, i pel que fa a la innovació ecològica en la construcció, s'ha compromés a fomentar la transferència de coneixement en matèria d'ecodiseny, a impulsar sistemes de gestió ambiental, de compra pública verda i a promoure un 'hashtag' ecològic en l'àmbit de la construcció.

Així mateix, s'ha referit a les tasques de coordinació en les crides polítiques verdes dirigides a "vetlar perquè l'element verd siga transversal a totes les polítiques que emanen del Consell".

En l'arxiu adjunt, s'hi poden consultar les principals línies d'actuació de la Conselleria per a aquesta legislatura.