Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Formació

La Conselleria d'Habitatge actualitzarà el Catàleg d'elements constructius per a millorar la digitalització del sector de la construcció

12/09/2019
- L'Institut Valencià de l'Edificació desenvoluparà aquest document d'ús freqüent per part dels projectistes
- L'Institut Valencià de l'Edificació desenvoluparà aquest document d'ús freqüent per part dels projectistes


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), actualitzarà el Catàleg d'elements constructius per a millorar la digitalització del sector de la construcció.

El Catàleg d'elements constructius és una aplicació informàtica que ofereix un ampli mostrari de solucions constructives, i és un dels documents més utilitzats pels projectistes. S'hi especifiquen informacions de qualsevol tipus: característiques tèrmiques, acústiques, d'impermeabilitat, de protecció enfront del foc, etc. Amb aquest catàleg, els projectistes poden conéixer les característiques de les solucions seleccionades i justificar el compliment de les exigències establides en la normativa vigent.

L'objectiu d'aquesta actualització és transformar el catàleg en una aplicació web des de la qual es puguen descarregar les solucions constructives en format de dades tipus IFC, i es puguen importar des de qualsevol programa de modelatge BIM (Building Information Modeling).

A més, amb aquesta aplicació es disposarà d'una àmplia biblioteca d'elements constructius en format BIM de manera que, des d'un únic model, es puga gestionar gran part de la informació necessària de l'edifici al llarg del cicle de vida d'aquest.

La posada en marxa d'aquesta línia de treball s'emmarca dins de l'aposta de la Comissió Europea per la digitalització del sector de la construcció i la necessitat de qualificar els professionals per mitjà de programes de formació, noves habilitats i aquells coneixements que demana el mercat.

Concretament, aquesta actuació forma part del projecte europeu BIMplement del programa Horizon 2020, en el qual participa la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'IVE.

Dins d'aquest projecte europeu es treballa en diverses línies d'actuació, entre les quals destaca la formació gratuïta a professionals del sector perquè amplien el coneixement per a millorar la qualitat dels edificis de consum d'energia quasi zero (EECN), mitjançant la metodologia BIM com a eina de treball.

Aquesta formació, en la qual participaran entorn de 1.200 professionals del sector, s'impartirà a Espanya, Holanda, Lituània, Països Baixos i Polònia i la versió actualitzada del Catàleg d'elements constructius s'emprarà com a material docent.