Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Vicepresidència Segona dóna impuls a la Comissió d'Accessibilitat dels edificis públics de la Generalitat

12/09/2019
- En una primera fase s'evaluaran les carències i en la segona s'executaran les actuacions
- Es pretén facilitat l'accessibilitat a persones amb diversitat funcional
- En una primera fase s'evaluaran les carències i en la segona s'executaran les actuacions
- Es pretén facilitat l'accessibilitat a persones amb diversitat funcional



La Vicepresidencia Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitertura Bioclimàtica s'ha reunit amb serveis tècnics de les conselleries que conformen la Comissió d'Accessibilitat per a informar dels avanços realitzats en els últims mesos i coordinar els diferents departaments de la Generalitat Valenciana per a garantir, en el menor termini possible, l'accessibilitat universal a tots els edificis públics de titularitat autonòmica.

Durant la reunió de treball s'ha donat compte de les tasques realitzades en una primera fase que pretén avaluar les possibles carències en matèria d'accessibilitat dels immobles de la Generalitat. Així, a finals de juliol es va signar el contracte de prestació de serveis per un import de 108.000 euros i a primers de setembre s'iniciaren les tasques per a elaborar l'informe que haurà de determinar les condicions d'accessibilitat de vora 800 edificis de titularitat autonòmica. Amb aquest informe, que estarà disponible a finals d'any, també es pretén disposar d'una valoració aproximada del cost que suposaria l'execució de les adequacions pertinents.

Amb el resultat d'aquest estudi de les condicions d'accessibilitat dels edificis de la Generalitat es pretén abordar la segona fase, que consistirà a realitzar les actuacions pertinents als immobles que ho necessiten i així poder dotar-los de les condicions que permeten un ús autònom a persones amb diversitat funcional. Aquestes obres haurien d'executar-se durant l'exercici 2020.

La Comissió d'Accessibilitat es va crear la passada legislatura per acomplir la normativa en matèria d'accessibilitat als edificis patrimoni de la Generalitat, especialment en aquells on es produeix atenció al públic. La millora de l'accessibilitat per a garantir la capacitat real i eficaç de l'ús dels edificis públics per part de la ciutadania és una prioritat per la Vicepresidencia Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura competent en matèria d'accessibilitat als edificis, i per això s'ha impulsat el treball de la comissió que es tornarà a reunir en tres setmanes per a realitzar el seguiment de les tasques.