Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Ple aprova la creació de la Comissió Delegada del Consell de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental

13/09/2019
- Estarà presidida pel vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
- La seua finalitat serà coordinar les polítiques públiques i les accions de la Generalitat i el seu sector públic en aquesta matèria
- Estarà presidida pel vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
- La seua finalitat serà coordinar les polítiques públiques i les accions de la Generalitat i el seu sector públic en aquesta matèria



El Ple del Consell ha aprovat la creació i regulació de la Comissió Delegada del Consell de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental. La seua finalitat serà coordinar les polítiques públiques i les accions de la Generalitat i el seu sector públic per a la transició ecològica i la sostenibilitat ambiental, incloent la lluita contra el canvi climàtic i mitigar les seues conseqüències.

El canvi climàtic, la crisi ecològica global i les seues conseqüències sobre el planeta i les persones són un dels grans reptes del govern del Botànic. Així ho demostra el fet que el primer eix de l'Acord de Govern estiga dedicat a la transició ecològica i la lluita contra l'emergència climàtica.

Els efectes del model econòmic i de desenvolupament actual sobre el medi ambient, el clima i els recursos naturals estan directament relacionats amb la pobresa, les desigualtats i el benestar o sofriment de les persones. Es tracta de problemes complexos amb efectes a curt i llarg termini, que requereixen polítiques públiques ambicioses i transversals.

La ciutadania demanda polítiques públiques verdes que contribuïsquen a desenvolupar una societat més justa i sostenible. Davant aquesta situació, el Consell considera necessari destinar de manera urgent tots els esforços per a combatre l'emergència climàtica i la crisi ecològica i convertir el Govern Valencià en un referent en matèria de transició ecològica justa.

Per a desenvolupar aquesta tasca tan complexa, és necessari abordar àrees tan diverses com l'economia, l'agricultura, la sanitat o la política territorial. La creació d'aquesta Comissió Delegada respon a aquesta finalitat ja que posarà en marxa els mecanismes de coordinació necessaris que permetran la col·laboració dels diferents departaments del Consell.

Aquesta comissió estarà presidida pel vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau. Formaran part d'ella les conselleries i secretaries autonòmiques amb competències en matèria d'hisenda, model econòmic, economia sostenible, comerç, agricultura, desenvolupament rural, canvi climàtic, transició ecològica, innovació ciència, política territorial, obres públiques, movilitat, turisme, habitatge, eficiència energètica, ocupació i sanitat.
Principals funcions

Entre les funcions de la comissió estaran diagnosticar les necessitats globals a atendre en l'àmbit de les polítiques ambientals, de transició ecològica i emergència climàtica; analitzar els recursos disponibles; definir els eixos d'actuació del Consell, prioritzar les polítiques públiques i coordinar-les per a la transició a una economia verda i un model productiu ecològic i sostenible.

També s'encarregarà d'impulsar les polítiques derivades de les estratègies de lluita contra el canvi climàtic, transició ecològica i sostenibilitat ambiental establides a nivell europeu i nacional que afecten la Comunitat.