President
Fira Cersaie

Ximo Puig reclama en Cersaie una política industrial europea "clara i sense proteccionismes" que defense els interessos del sector ceràmic

24/09/2019
Ximo Puig reclama en Cersaie una política industrial europea 'clara i sense proteccionismes' que defense els interessos del sector ceràmic
- El president ha destacat "el gran potencial" del sector ceràmic, que genera 15.000 llocs de treball directes a la Comunitat Valenciana
- Reclama "estabilitat" i la defensa dels interessos generals a escala europea
- El president ha destacat "el gran potencial" del sector ceràmic, que genera 15.000 llocs de treball directes a la Comunitat Valenciana
- Reclama "estabilitat" i la defensa dels interessos generals a escala europea

Bolonia.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat en la Fira Internacional del Taulell Ceràmic i Mobiliari de Bany Cersaie Bolonya 2019 la necessitat d'una política industrial "clara" a escala europea, que no caiga en "proteccionismes" i que defense els interessos del sector a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha afirmat el president en el certamen celebrat a Bolonya 2019, al qual s'ha referit com una fira "imprescindible" d'aquest sector, i ha subratllat "la importància que té el sector ceràmic en l'economia".

"Ací, a més, es veu la fortalesa que té la ceràmica de la Comunitat Valenciana, fonamentalment de Castelló, i es veu com està representat el seu gran potencial", ha afirmat.

En aquest sentit, ha considerat la fira italiana com "el bressol del que va ser sempre el lideratge en el disseny, el lideratge italià", i ha afegit que ací es pot veure "com avança la posició valenciana".

"El que estic veient i el que em diuen els empresaris del sector és que aquest treball constant, persistent, fa que, fins i tot en un moment amb un entorn de gran dificultat com el que tenim ara, estiguem parlant d'una projecció important de futur i, per descomptat, de consolidació", ha manifestat.

Així, ha considerat que el paper de la Generalitat és el de "donar suport" a les empreses del sector, cosa que, ha explicat, s'està fent per mitjà de la Mesa de la Ceràmica.

"Estem veient com podem anar concretant algunes qüestions que tenen relació amb la producció, amb la internacionalització", ha assegurat Puig, que ha considerat que s'ha de donar suport "d'una manera clara i decisiva" a un sector que "representa més de 15.000 llocs de treball directes, més de 6.000 indirectes i que és fonamental".

Per això, ha instat a "treballar junts" des de "les entitats i les institucions", ja que, ha afirmat, "cada vegada es fan més avanços, i això, a més, es fa des de la sostenibilitat i generant economia circular i nous dissenys".

Reduir els costos energètics

Quant als reptes del sector, ha considerat que "un dels hàndicaps són els elevats costos energètics", i per això ha considerat que "si hi ha una manera de baixar-los, sobretot el del gas, ha de ser així". Segons Puig, "abaratir els costos energètics" és prioritari per a "desenvolupar el nostre posicionament i fortalesa".

"Necessitem més Europa, més política europea industrial", ha destacat. "Necessitem una Europa que contribuïsca al mercat internacional, que acabe amb el proteccionisme mentre defensa la seua pròpia indústria", ha subratllat.

A més, ha manifestat la necessitat d'estabilitat. "La necessiten a Itàlia, on ara hi ha un nou govern, i la necessitem a Espanya. També necessitem que la nova Comissió Europea que comença ara arranque amb força i defense uns interessos generals d'Europa, entenent les singularitats pròpies de la ciutadania, dels diferents territoris", ha afirmat.

"És bàsic que hi haja més Europa, sobretot en l'àmbit industrial, una Europa que genere nous proteccionismes però que defense la indústria europea, la qualitat i el que representa produir d'una manera sostenible", ha conclòs.

Galeria d'imatges