Justícia, Interior i Administració Pública
Ayudas directas

El Consell tramita 6.126 sol·licituds d'ajuda urgent de 1.500 euros per a les persones afectades per la gota freda al Baix Segura

08/10/2019
- L'oficina central de gestió d'ajudes a Orihuela ha registrat 2.264 expedients en huit dies
- L'oficina central de gestió d'ajudes a Orihuela ha registrat 2.264 expedients en huit dies


El Consell ha tramitat 6.126 expedients d'ajuda urgent de 1.500 euros per a les persones afectades per la gota freda del passat mes de setembre a les províncies d'Alacant i València per a l'adquisició de béns i efectes domèstics de primera necessitat.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha informat que "els expedients que s'han tramitat al llarg d'aquests huit dies que porten les oficines obertes realment superen les previsions en tot el Baix Segura".

La titular de Justícia ha subratllat que "s'han tramitat més de 6.100 expedients en tot el Baix Segura, i concretament a Orihuela s'han gestionat més de 2.200 expedients".

Gabriela Bravo ha fet aquestes declaracions en la visita a l'oficina central de gestió d'ajudes instal·lada al PROP d'Orihuela. Aquesta oficina està destinada a l'assessorament i informació per a sol·licitar ajudes per a l'adquisició de béns i efectes domèstics de primera necessitat en els habitatges afectats pel temporal.

Bravo ha posat en valor el treball i l'organització per part del personal de les oficines. "Per descomptat no hem escatimat en mitjans. Des del Consell s'han posat tots els mitjans administratius i de personal professional i format per a atendre les primeres necessitats dels afectats. Gràcies a la tasca que s'ha fet en les oficines de gestió d'ajudes, ja no hi ha cues com en els primers dies. Efectivament, s'ha fet un gran treball. De fet, en aquesta oficina s'han gestionat una mitjana de 200 expedients diaris".

"A partir d'ara els expedients es remetran a València, on s'examinaran. Una vegada examinats, eixiran les primeres resolucions de pagament perquè puguem publicar-les a partir de la setmana que ve", ha afegit.

La consellera ha remarcat que "la prioritat del Consell és estar al costat dels ciutadans, donar-los suport i contribuir amb tots els nostres recursos i tot el nostre treball per a recuperar el Baix Segura".

Finalment, Bravo ha informat que aquest dimarts eixirà publicat en el DOGV el decret d'ajudes directes per al lloguer d'habitatges. La tramitació d'aquestes subvencions també es durà a terme des de l'oficina central de gestió d'ajudes d'Orihuela.

Qualsevol persona podrà presentar la sol·licitud en els seus ajuntaments i després la documentació esmentada serà tramitada a aquesta oficina, on es coordinarà tota la gestió de les ajudes de lloguer d'entre 420 i 490 euros amb una durada de sis mesos prorrogables a altres sis mesos més.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Justícia