Sanitat Universal i Salut Pública
Divulgació científica

Les Naus i Fisabio premiaran amb 16.000 euros els vídeos que visibilitzen la dona en la ciència

14/10/2019
- Està dirigit a estudiants d'ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat Valenciana i el termini de presentació comença el 4 de novembre
- La tercera edició d'aquest concurs presenta com a novetat el lliurament del Premi del Públic al Millor Vídeo
- Està dirigit a estudiants d'ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat Valenciana i el termini de presentació comença el 4 de novembre



Estudiants d'ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat Valenciana podran presentar els seus vídeos al concurs 'De major vull ser com...', entre el 4 de novembre i el 2 de desembre. Un certamen que, des de 2018, permet buscar referents en les dones o col·lectius de dones que es van dedicar o es dediquen actualment a les disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, així com mostrar la influència de la societat patriarcal en les seues vides i en les seues trajectòries professionals.

La iniciativa està organitzada, conjuntament, per la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i Les Naus, centre d'innovació de l'Ajuntament de València.

Les dues entitats van signar un conveni de col·laboració per a realitzar activitats que tracten de visibilitzar el treball de dones en la ciència, la tecnologia i la innovació i, alhora, fomentar vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.

"'De major vull ser com...' permet als i les estudiants trencar els estereotips i investigar sobre el paper fonamental de la dona en la ciència d'una manera original i creativa a través de la producció de vídeos", ha assegurat José Antonio Manrique, director gerent de la Fundació FISABIO.

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha expressat que "un any més, i després de l'èxit de les edicions anteriors, continuem apostant per eliminar les desigualtats entre dones i homes en el món de la ciència i la innovació. Només el 7 % de les xiques de 15 anys té una vocació científica. Amb aquest concurs de vídeos volem generar vocacions científiques i crear referents que puguen inspirar a moltes xiquetes i joves a dedicar la seua vida a la ciència".

Les Naus i la Fundació FISABIO convoquen aquesta tercera edició del concurs i el termini de presentació de propostes estarà obert des del dia 4 de novembre de 2019 fins al dia 2 de desembre de 2019, ambdós inclusivament.

Modalitat de premis

En l'edició anterior es van lliurar el Premi al Millor Guió, a la Millor Producció Audiovisual i al Vídeo més Innovador en la Selecció del Personatge. Enguany, com a novetat, s'uneix a aquests tres guardons el Premi del Públic al Millor Vídeo.

Una vegada finalitze el lliurament dels tres primers, que els valorarà el jurat, es programaran sessions obertes al públic en general, que podran veure i votar els vídeos que no han resultat guanyadors en cap de les altres tres modalitats.

En cada una de les categories de les quatre modalitats d'aquesta edició es lliuraran 2.000 euros. D'aquest import, 1.000 euros es destinaran a la compra de material científic i/o tecnològic per part del centre educatiu al qual pertanguen els membres del vídeo premiat pel jurat. Els 1.000 euros restants seran per als i les joves que han participat en l'elaboració dels vídeos guanyadors i que també es destinaran a la compra de material tecnològic o educatiu.

Enviament de propostes

Les produccions que poden fer-se a través de telèfons mòbils, tauletes o càmeres de vídeo no hauran de superar els tres minuts de durada. A més, han de tindre unes característiques mínimes de qualitat d'imatge i so perquè el jurat puga avaluar-los.

Per a participar-hi, el vídeo es pujarà al servidor creat per a això i s'hi adjuntaran, a més, la fitxa de sol·licitud de participació i la fitxa de confidencialitat, que pot trobar-se en les bases del concurs.

Tota la informació està disponible en el blog del concurs (consultar ací) i en les pàgines web de FISABIO i Les Naus.

Galeria d'imatges