Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Investigació

La Conselleria d'Habitatge participa a Croàcia en la quarta trobada del projecte europeu Happen d'eficiència energètica

15/10/2019
- IVE i EVha exposen els avanços del projecte pilot que es desenvolupa en un edifici de Castelló de la Plana
- Es treballa en la posada en marxa de la plataforma Happen, un recurs en línia que recull les experiències que es duen a terme als edificis
- IVE i EVha exposen els avanços del projecte pilot que es desenvolupa en un edifici de Castelló de la Plana
- Es treballa en la posada en marxa de la plataforma Happen, un recurs en línia que recull les experiències que es duen a terme als edificis



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica participa dimarts i dimecres a Labin (Ístria, Croàcia) en la quarta trobada del projecte europeu Happen d'eficiència energètica. Tècnics de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) i de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) assisteixen a aquesta trobada de seguiment i coordinació del projecte.

Happen és un projecte dirigit a diferents institucions regionals que pretén, mitjançant l'aplicació d'una perspectiva tecnològica i una política financera sostenible, estimular el mercat d'habitatges rehabilitats en el vessant mediterrani, tant públics com privats amb un consum energètic quasi nul.

Representants de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica han fet un repàs de la situació dels projectes pilot en què s'apliquen les mesures d'eficiència energètica que planteja Happen. Es tracta de la rehabilitació d'un edifici del carrer Santa Cruz de Tenerife a Castelló de la Plana i constitueix la major referència d'aplicació de criteris Happen, a què segueixen altres dues intervencions a Marsella i a Milà.

Actualment, la Conselleria està en espera de concessió de llicència per a licitar les obres, que s'espera començar tan ràpidament com siga possible. Una vegada conclosos els treballs, s'hauran de testar les solucions constructives per a recollir-ne dades que es reportaran a la Unió Europea i que secundaran l'evidència d'una realitat climàtica mediterrània respecte a l'Europa transalpina.

D'altra banda, la Conselleria també està desenvolupant una intervenció en el grup d'habitatge públic Sant Llorenç per a donar a conéixer i fer comprensibles als seus veïns la importància que té l'aplicació de mesures d'eficiència energètica en el seu dia a dia.

D'altra banda, un altre dels temes tractats en la trobada han sigut els avanços de la posada en marxa de la plataforma Happen, un recurs en línia que ha de recollir totes les experiències en eficiència energètica que es fan en edificis, incloent-hi una certificació voluntària basada en el protocol Happen per a edificis residencials de l'àrea mediterrània. A més, ha d'incloure solucions del tipus comentaris d'usuaris, professionals, associacions i, fins i tot, d'industrials (operaris) per a fer de l'eficiència energètica una realitat en tots els àmbits.

Happen reuneix 13 socis d'Espanya, Itàlia, Grècia, França, Croàcia, Eslovènia i Xipre. Durant els tres anys del seu desenvolupament -des de l'abril de 2018 fins al març de 2021- se celebren trobades en què els seus socis intercanvien, comparteixen i debaten els resultats que s'hi obtenen per a aplicar els criteris de consum quasi nul en la rehabilitació de les experiències pilot.

Galeria d'imatges