Sanitat Universal i Salut Pública
Excel·lència en innovació

L'IIS La Fe renova l'acreditació com a institut d'investigació sanitària i es manté en l'elit de la ciència a Espanya

16/10/2019
L'IIS La Fe renova l'acreditació com a institut d'investigació sanitària i es manté en l'elit de la ciència a Espanya
- La reacreditació permet l'accés de l'IIS La Fe al finançament públic competitiu per a projectes d'investigació
- La renovació de l'acreditació per part de l'ISCIII coincideix amb el desé aniversari de l'IIS La Fe
- La reacreditació permet l'accés de l'IIS La Fe al finançament públic competitiu per a projectes d'investigació
- La renovació de l'acreditació per part de l'ISCIII coincideix amb el desé aniversari de l'IIS La Fe



L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha renovat l'acreditació com a institut d'investigació sanitària per part de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), una certificació fonamental que només tenen altres 30 centres d'investigació a Espanya. A la Comunitat Valenciana són dos els instituts d'investigació sanitària acreditats per l'ISCIII: l'IIS La Fe i l'Institut d'Investigació de l'Hospital Clínic (INCLIVA).

Després de superar amb èxit el mes d'abril passat l'auditoria corresponent i obtindre bons resultats en tots els indicadors de seguiment, el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a través de l'ISCIII, ha renovat l'acreditació com a institut d'investigació sanitària del Sistema Nacional de Salut per un període de cinc anys.

El director científic de l'IIS La Fe, Màxim Vento, ha destacat la importància de renovar aquest segell de qualitat científica i ha agraït al personal investigador, de les plataformes científiques i tecnològiques i de les àrees de gestió, l'esforç i el compromís per a superar l'exigent auditoria de l'ISCIII en condicions complicades.

Segons Màxim Vento, "l'ISCIII ha reconegut, amb la reacreditació, el nivell de la investigació translacional que es desenvolupa en el nostre institut i ha assegurat l'accés d'investigadors i investigadores al finançament públic i competitiu per a desenvolupar una investigació excel·lent".

Entre altres avantatges, també permet a l'Hospital La Fe continuar participant en les xarxes per a instituts d'investigació sanitària de l'ISCIII com els biobancs i la xarxa ITEMAS d'innovació, i incrementa la puntuació de les sol·licituds de centres (CSUR) que es fan des de l'Hospital La Fe.

X aniversari de l'IIS La Fe

La reacreditació de l'IIS La Fe en 2019 coincideix amb el desé aniversari de la primera acreditació com a institut d'investigació sanitària en 2009. L'IIS La Fe va ser pioner a aconseguir aquest segell en 2009 i a renovar-lo en 2014. És la segona vegada que el primer institut d'investigació sanitària de la Comunitat Valenciana supera aquesta avaluació.

Amb motiu de la reacreditació i del desé aniversari de l'IIS La Fe, el 30 d'octubre se celebrarà l'Acte Científic a la sala d'actes de l'Hospital La Fe. És l'acte central de l'activitat de l'institut i compta amb la presència de representants de l'ISCIII i d'associacions de pacients. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, presidirà la jornada.

Indicadors científics d'excel·lència

En 2018, l'IIS La Fe va iniciar 153 projectes d'investigació públics competitius, nacionals i internacionals per a millorar el tractament i el diagnòstic de malalties rellevants o de molt d'impacte en la societat. A més, es mantenen actius 995 estudis clínics, dels quals 257 es van iniciar en 2018. L'IIS La Fe té actualment 11 assajos en fase I i 60 assajos en fase II.

Quant a la producció científica, el personal investigador de l'IIS La Fe va publicar un total de 528 articles: un 23,3% en primer decil i un 47,5% en primer quartil, segons l'índex internacional de mesurament del factor d'impacte de publicacions científiques.

A més, en 2018 el finançament competitiu a escala nacional i internacional va aconseguir els 24 milions d'euros. En aquest sentit, cal destacar que, en 2019, l'IIS La Fe ha obtingut el 42% de tot el finançament que destina l'ISCIII, a la Comunitat Valenciana, a projectes d'investigació.

Galeria d'imatges