Sanitat Universal i Salut Pública
Infraestructures sanitàries

Sanitat farà canvis organitzatius en els departaments de Castelló, Sant Joan i Marina Baixa

16/10/2019
- Ricardo Tosca Segura substituirà a Miguel Alcalde Sánchez com a gerent de l'Hospital General de Castelló
- Francisco Ramón Limiñana serà el nou director d'Infermeria del Departament de Salut Marina Baixa i substitueix a Ana Isabel Ivorra, que serà nomenada subdirectora d'Infermeria de l'Hospital de Sant Joan
- Ricardo Tosca Segura substituirà a Miguel Alcalde Sánchez com a gerent de l'Hospital General de Castelló
- Francisco Ramón Limiñana serà el nou director d'Infermeria del Departament de Salut Marina Baixa i substitueix a Ana Isabel Ivorra, que serà nomenada subdirectora d'Infermeria de l'Hospital de Sant Joan



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública farà efectius diferents canvis organitzatius en els pròxims dies i en distints departaments.

La gerència del Departament de Salut de Castelló passa a les mans de Ricardo Tosca Segura, actual cap de Pediatria de l'Hospital General de Castelló, i es produeix després de la renúncia, per motius personals, de Miguel Alcalde.

"He expressat la meua voluntat d'anar-me'n per la meua edat i el compromís de complir quatre anys en el càrrec; he considerat que era el moment perquè se'n produïsca el relleu", ha explicat Miguel Alcalde, que ha volgut agrair als seus col·laboradors més pròxims, a tot el personal de l'Hospital General i a tot el departament "la seua implicació, col·laboració i esforç per treballar i defensar la sanitat pública en la qual tots i totes creiem". "Desitge molts èxits al nou equip directiu", hi ha afegit.

Fruit de la dimissió de l'actual gerent, que es farà efectiva dilluns que ve, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha designat un nou equip directiu en el Departament de Salut de Castelló, els responsables del qual prendran possessió dels càrrecs dimarts que ve, 22 d'octubre.

Ricardo Tosca és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de València (1985), doctor en programa oficial de postgrau en Medicina, diplomat en Sanitat per l'Escola Nacional de Sanitat. Compta amb la diplomatura en Disseny i Estadística per a la Investigació en Ciències de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster interuniversitari d'Educació Mèdica. A més, és membre del CIBER 'Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició'.

Com a nous membres de l'equip directiu, José Ramón Pons Prada de Conflent serà el nou director mèdic del centre. És llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de València (1994) i especialista en Nefrologia. Ha prestat serveis en la Clínica Verge del Consol de València, l'Hospital de la Ribera i l'Hospital General de Castelló, en aquest últim fins a l'actualitat com a cap del Servei de Nefrologia. A més, ha sigut president de la Societat Valenciana de Nefrologia entre 2014-2018.

La nova directora mèdica d'Atenció Primària del Departament de Salut de Castelló serà Raquel Tena Barreda, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, especialista en Medicina Familiar i Comunitària i té un màster d'Investigació en Atenció Primària. Fins fa un mes, Raquel Tena era la subdirectora general d'Optimització i Integració en la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Conselleria de Sanitat.

A més, Antonia Valero Cardona serà nomenada nova directora d'Infermeria.

Direcció d'Infermeria de Sant Joan i Subdirecció d'Infermeria de la Marina Baixa també canvien

Emmarcats en el pla de reorganització en alguns dels hospitals de la Comunitat Valenciana i "des de l'objectiu de continuar avançant a millorar dia a dia la qualitat dels serveis que presta la sanitat valenciana", tal com ha declarat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'han produït també canvis en els hospitals de Sant Joan i la Vila Joiosa.

Fa uns dies es produïa la dimissió d'Ana Isabel Ivorra Javaloyes com a directora d'Infermeria del Departament de Salut Marina Baixa, que ha manifestat el seu "compromís absolut amb una sanitat pública, universal i de qualitat", des d'allí on es considere que pot ser "més útil". "No he entés el renou generat per la meua dimissió i tot el que s'ha dit en relació amb aquesta", ha afirmat.

Ana Isabel Ivorra ocuparà a partir de dimarts que ve el lloc de subdirectora d'Infermeria de l'Hospital de Sant Joan, lloc en què substitueix a Francisco Ramón Limiñana Samper, que, al seu torn, serà el nou director d'Infermeria del Departament de Salut Marina Baixa.

La presa de possessió d'ambdós es produirà dimarts que ve, 22 d'octubre.