Sanitat Universal i Salut Pública
Atenció Primària

Ana Barceló anuncia la creació de les 166 places que completen el Pla especial d'atenció primària

17/10/2019
- S'hi incorporen 48 pediatres, 64 facultatius de Medicina Familiar i Comunitària i 54 especialistes en Infermeria Familiar i Comunitària
- Es compleix el compromís d'incorporar-hi 307 professionals per a reforçar l'atenció primària
- S'hi incorporen 48 pediatres, 64 facultatius de Medicina Familiar i Comunitària i 54 especialistes en Infermeria Familiar i Comunitària
- Es compleix el compromís d'incorporar-hi 307 professionals per a reforçar l'atenció primària



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat la creació de les 166 places corresponents a la tercera fase del Pla especial d'atenció primària.

Segons ha manifestat Ana Barceló, durant la seua compareixença en Les Corts, "des de Sanitat adquirim el compromís de millorar i reforçar l'atenció primària i, amb la creació d'aquestes places des de principi d'any, ja són 307 professionals els qui formaran part d'aquest àrea de la sanitat pública per a atendre les necessitats assistencials de la població".

L'aprovació d'aquesta tercera fase suposa la incorporació de 166 professionals més a l'àrea d'Atenció Primària. En concret, 48 pediatres, 64 facultatius i facultatives de Medicina Familiar i Comunitària i 54 de personal d'Infermeria especialistes en Família i Comunitària.

Per províncies, a Castelló s'incorporaran 18 professionals (5 pediatres, 10 facultatius de Medicina Familiar i Comunitària i 3 d'Infermeria Familiar i Comunitària). A la província d'Alacant, 54 places (15 de Pediatria, 18 facultatius de Medicina Familiar i Comunitària i 21 d'Infermeria Familiar i Comunitària). I a València, 94 places (28 de Pediatria, 36 membres del personal facultatiu de Medicina Familiar i Comunitària i 30 d'Infermeria Familiar i Comunitària).

307 places del Pla especial d'atenció primària

Fins hui ja s'havien creat un total de 141 places, que s'hi han incorporat de manera progressiva. Així, des de principi d'any hi ha 307 places de reforç en el Pla especial d'atenció primària, una mesura que ha tingut un pressupost de 16,7 milions d'euros.

Amb aquest increment de plantilla, la Comunitat se situa, de mitjana, per davall de 1.500 targetes SIP per facultatiu o facultativa especialista en Medicina de Família i Comunitària i 900 en Pediatra.

Aquesta mesura forma part del compromís de la Conselleria de Sanitat per a adaptar el sistema de salut a les necessitats assistencials actuals, de manera que Atenció Primària compte amb un nombre més elevat de recursos.