Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell aprova el decret per a la concessió d'ajudes a propietaris d'habitatges danyats per la DANA

18/10/2019
- Les ajudes que s'han de concedir derivades d'aquest decret ascendeixen a 30 milions d'euros
- Per destrucció total de l'habitatge, es donarà fins al 100% dels danys valorats, i no es podran superar els 15.120 euros
- Les ajudes que s'han de concedir derivades d'aquest decret ascendeixen a 30 milions d'euros
- Per destrucció total de l'habitatge, es donarà fins al 100% dels danys valorats, i no es podran superar els 15.120 euros



El Consell ha aprovat un decret per a establir la concessió directa d'ajudes a les persones físiques i jurídiques propietàries d'habitatges situats en algun dels municipis afectats pel temporal que va assotar la Comunitat Valenciana entre els dies 11 i 14 del passat mes de setembre (s'indiquen en l'annex I).

Les ajudes estan destinades a pal·liar els danys següents: per destrucció total de l'habitatge, i es distingeix entre habitatge habitual i no habitual; danys que afecten l'estructura de l'habitatge, i es distingeix entre habitatge habitual i no habitual, i per danys que no afecten l'estructura de l'habitatge, i es distingeix entre habitatge habitual i no habitual, prèvia verificació que aquests no estan coberts pel sistema general d'assegurances.

Per destrucció total de l'habitatge, s'hi concedirà fins al 100 % dels danys valorats, i no es podran superar els 15.120 euros, si és habitatge habitual, i 12.118 euros, si és habitatge no habitual.

Per danys que afecten les estructures de l'habitatge, s'hi atorgarà fins al 50 % dels danys valorats, i no es podran superar els 10.320 euros si és habitatge habitual, i 8.974 euros, si és habitatge no habitual.

Per danys que no afecten les estructures de l'habitatge, es donarà fins al 50 % dels danys valorats, i no es podran superar els 5.160 euros si és habitatge habitual, i 4.062 euros, si és habitatge no habitual.

Les ajudes han d'estar destinades exclusivament a actuacions de reparació dels danys en els habitatges d'acord amb les valoracions practicades d'ofici, així com a actuacions de demolició, si escau, sense que puguen destinar-se a una altra finalitat diferent dels supòsits dits anteriorment.

Tenen caràcter complementari i són compatibles en concurrència amb altres subvencions, indemnitzacions, ajudes, ingressos o recursos, procedents de sistemes públics o privats, nacionals o internacionals, o d'altres administracions públiques, fins al límit del valor del mal produït.

L'import global màxim de les ajudes que es concediran derivades d'aquest decret ascendeix a 30 milions d'euros amb el desglossament d'anualitats següent: en 2019 serà de 5.000.000 euros i en 2020, de 25.000.000 euros.

Aquestes ajudes s'imputaran al Fons de Contingència de l'exercici 2019 previst en l'article 43 de la Llei 1/2015. Aquest import global de les ajudes es podrà ampliar en el cas que la dotació inicial resulte insuficient per a atendre les peticions que, presentades dins del termini, acrediten reunir els requisits i altres condicions establides en aquestes bases.

Termini de presentació i requisits

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 30 dies a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest decret en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'. Només es podrà presentar una sola sol·licitud d'ajuda per habitatge.

La documentació haurà de presentar-se en les oficines de coordinació de la postemergència habilitades per la Generalitat o, si escau, en les oficines habilitades pels ajuntaments, preferentment els de la localitat on se situa l'habitatge.


ANNEX I

PROVÍNCIA D'ALACANT

COMARCA: VEGA BAIXA

Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejússer, Benferri, Benijòfar, Bigastre, Callosa de Segura, Catral, Coix, Daia Nueva, Daia Vieja, Dolores, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Guardarmar del Segura, Xacarella, Los Montesinos, Oriola, el Pilar de la Foradada, Rafal, Redovà, Rojals, Sant Fulgenci, San Isidro, Sant Miquel de les Salines, Torrevella.

COMARCA: BAIX VINALOPÓ.

Crevillent, Elx/Elche, Santa Pola.

COMARCA: ALT VINALOPÓ

Villena.

COMARCA: EL COMTAT

Alcosser de Planes. Alfafara, Agres, Almudaina, Beniarrés, Benillup, Gaianes, l'Orxa, Planes.

PROVÍNCIA DE VALENCIA.

COMARCA: LA COSTERA

Canals, La Font de la Figuera, Moixent, Vallada.

COMARCA: LA VALL D'ALBAIDA

Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benigànim, Benissoda, Bocairent, Carrícola, Castelló de Rugat, El Palomar, Fontanars dels Alforins, La Pobla del Duc, Llutxent, L'Olleria, Ontinyent, Sempere.

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España