Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Premi REAJ

L'alberg-residència juvenil La Florida de l'IVAJ a Alacant és premiat per les seues millores en accessibilitat, quilòmetre 0 i estalvi energètic

20/10/2019
L'alberg-residència juvenil La Florida de l'IVAJ a Alacant és premiat per les seues millores en accessibilitat, quilòmetre 0 i estalvi energètic
- El director general de l'IVAJ destaca el programa 'ALBERG+' "com una aposta pels albergs del segle XXI"
- La Florida va registrar un total de 19.711 pernoctacions en 2018 i va rebre 69 grups juvenils
- El director general de l'IVAJ destaca el programa 'ALBERG+' "com una aposta pels albergs del segle XXI"
- La Florida va registrar un total de 19.711 pernoctacions en 2018 i va rebre 69 grups juvenils



L'alberg-residència juvenil La Florida de l'IVAJ a Alacant ha sigut reconegut amb el premi que atorga la Xarxa Espanyola d'Albergs Juvenils (REAJ) en la modalitat d'inclusió social i relació amb la comunitat.

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha destacat que l'objectiu del programa 'ALBERG+' "és aprofundir en el concepte d'alberg del segle XXI, en què es transforma la instal·lació juvenil des d'un punt de vista social, d'equitat i de sostenibilitat".

Martí ha afirmat que aquest reconeixement a l'alberg juvenil d'Alacant "respon a les mesures adoptades en matèria d'accessibilitat per a eliminar les barreres arquitectòniques i millorar l'eficiència energètica".

En concret, "s'ha remodelat una de les plantes adaptant dues habitacions i s'ha instal·lat un lavabo adaptat a la planta baixa. També s'ha procedit al canvi de lluminària per led per a contribuir a l'estalvi energètic", ha explicat.

Així mateix, el director de l'IVAJ ha valorat de manera particular les accions per a un servei d'alimentació més sostenible i saludable: "Incorporem quilòmetre 0 com a requisit en les matèries primeres, productes locals i de qualitat, a fi de reduir els costos ecològics de transport i oferir un suport a les petites explotacions agrícoles i a l'economia local, atenent també les diversitats culturals i religioses, a més de les intoleràncies i les al·lèrgies mèdiques".

En l'alberg, ha explicat, "construïm un espai obert a tota la comunitat", sense discriminació ni distinció, centrat en l'eix "relacional i dels vincles" com, per exemple, la participació de les persones joves en les xarxes socials de reciprocitat, d'oci educatiu i temps lliure. "Els vincles relacionals són vitals i ajuden a trobar i mantindre l'espai a la societat, així com configurar la pròpia identitat".

19.711 pernoctacions en 2018

L'alberg residència La Florida, amb una capacitat de 184 places, va registrar 19.711 pernoctacions en 2018, de les quals 13.423 corresponen a 69 grups de joves. Quant a pernoctacions individuals, s'han registrat un total de 6.217, de les quals 2.100 són de procedència internacional, a més de 23 famílies amb 71 pernoctacions.

Durant el primer semestre de 2019, s'han allotjat a La Florida ja 2.600 persones. A més, aquest alberg funciona com a residència per a estudiants durant el curs acadèmic, amb un programa de beques i preus públics.

Junt amb l'alberg juvenil La Florida, s'han reconegut, igualment, els albergs juvenils de Biar i Argentina de Benicàssim de l'IVAJ amb els Premis REAJ 2019 a la millor iniciativa d'inclusió social i relació amb la comunitat. Alacant, Biar i Benicàssim pertanyen a la Xarxa Valenciana d'Albergs Juvenils de la Comunitat Valenciana.

Altres albergs REAJ premiats en aquesta edició

La II Edició dels Premis REAJ reconeix la labor i l'esforç diari dels albergs que conformen la xarxa i premia sis categories: millor iniciativa mediambiental, millor iniciativa d'inclusió social i relació amb la comunitat, millor iniciativa d'accessibilitat, reconeixement a la innovació, alberg amb més encant interior i alberg preferit dels alberguistes.

El reconeixement a la millor iniciativa mediambiental ha recaigut en els albergs juvenils de Barria i Espejo d'Àlaba, el País Basc, i l'alberg juvenil Lug2 de Galícia ha obtingut el reconeixement a la innovació.

El premi a la millor iniciativa d'accessibilitat ha sigut per a l'alberg juvenil de Jaén a Andalusia; l'alberg amb més encant interior ha distingit l'alberg de Sóller a les Illes Balears, i l'alberg que prefereixen els i les alberguistes, per votació popular, ha sigut l'alberg juvenil Almería d'Andalusia.

REAJ és la Xarxa Espanyola d'Albergs Juvenils i té més de 300 albergs a Espanya. Amb més de 3 milions de pernoctacions anuals a Espanya, està al capdavant de les associacions d'albergs a escala mundial. La pertinença de REAJ a Hostelling International posa a disposició més de 4.000 albergs a 90 països de tot el món.

Per a més informació:
consulteu aquí

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del director general de l'IVAJ, Jesús Martí