Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Generalitat col·labora en les primeres Jornades de Construcció i Sostenibilitat, promogudes per FEVEC

21/10/2019
La Generalitat col·labora en les primeres Jornades de Construcció i Sostenibilitat,  promogudes per FEVEC
- S'hi analitzen qüestions relatives a l'hàbitat sostenible, l'ecodisseny i l'ètica professional
- S'hi analitzen qüestions relatives a l'hàbitat sostenible, l'ecodisseny i l'ètica professional


Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica han intervingut en les primeres Jornades de Construcció i Sostenibilitat de la província de València, que ha promogut la Federació Valenciana d'Empresaris de la Construcció (FEVEC). Es tracta d'una trobada que pretén convertir-se en un espai de reflexió sobre la transformació del sector per a afrontar la repercussió que té aquest sobre el medi ambient.

La directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, que ha participat en la taula redona dedicada a l'economia circular en el sector de la construcció, ha destacat que "a més d'usar i llançar, la situació d'emergència climàtica fa encara més necessària la transformació cap a un model circular que gestione de manera responsable els recursos i potencie l'adaptació i la renovació del parc actual".

Begoña Serrano, directora de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), ha manifestat en el transcurs de la taula dedicada a l'hàbitat sostenible que "els reptes més importants per a garantir uns hàbitats sostenibles i resilients serà tindre capacitat per a mitigar i adaptar-nos al canvi climàtic. Això implica reduir els impactes que han provocat els desastres naturals sobre les persones i poder reduir les quantioses pèrdues econòmiques que produeixen a les nostres ciutats".

Per part seua, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, ha sigut l'encarregat de clausurar la jornada i, en la seua exposició, ha destacat el canvi climàtic com una preocupació social i cada vegada més urgent per les seues conseqüències socials i ambientals. En aquest sentit, ha declarat que "és una qüestió sobre la qual el parc edificat té un impacte important i que les administracions públiques i les diferents institucions hem de considerar i abordar. És per això que la Generalitat ha situat l'arquitectura bioclimàtica com una àrea central de gestió i de desenvolupament de polítiques per a transitar cap a un model més sostenible".
En les diverses taules redones programades durant la jornada s'han abordat qüestions relatives a l'hàbitat sostenible, l'ecodisseny o l'ètica professional i s'ha posat en relleu per part dels experts i expertes la necessitat de combatre el canvi climàtic des del disseny ecològic i sostenible del procés constructiu.

Galeria d'imatges