Sanitat Universal i Salut Pública
Radiodiagnòstic

Sanitat adquireix una TAC nova de 64 talls per a l'Hospital General de València

28/10/2019
Sanitat adquireix una TAC nova de 64 talls per a l'Hospital General de València
- El Servei de Radiodiagnòstic del General millora la seua atenció als pacients amb l'augment i la modernització del seu equipament tecnològic
- La TAC nova redueix la dosi de radiació i millora la resolució
- El Servei de Radiodiagnòstic del General millora la seua atenció als pacients amb l'augment i la modernització del seu equipament tecnològic
- La TAC nova redueix la dosi de radiació i millora la resolució



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adquirit una TAC nova de 64 talls per a l'Hospital General de València, un equip de més precisió que possibilita l'obtenció d'una millor resolució sense augmentar la dosi de radiació que rep cada pacient.

Aquesta nova TAC, d'adquisició pròpia, se suma a la TAC de 16 talls que es va rebre el passat mes de juliol. D'aquesta manera, l'Hospital incrementa el seu equipament en passar de disposar d'un equip als dos actuals.

A més, el Servei de Radiodiagnòstic té, des del passat mes de juliol, un equip nou de ressonància magnètica d'1,5 tesla i, a mitjan novembre, s'hi instal·larà una segona màquina de ressonància magnètica.

"Aquests quatre equips nous suposen una millora important per al servei que presta l'Hospital als pacients, ja que porten incorporades més aplicacions. Entre aquestes, els últims avanços en ressonància mamària, anàlisi morfològica i funcional cardíaca i vascular, així com tècniques avançades de neuroimatge: perfusió, espectroscòpia i tractografia", ha subratllat el director gerent de l'Hospital, Enrique Ortega.

D'altra banda, el Departament València-Hospital General té previst, també per a l'any que ve, disposar d'un nou equip d'RM i de TAC al seu centre d'especialitats de Torrent.

Menys radiació

La TAC que ha adquirit l'Hospital General és un aparell de 64 corones, que té una àmplia obertura de l'estatiu (tub), de fins a 70 cm, per a evitar possibles claustrofòbies dels pacients.

Disposa d'un nou sistema d'adquisició d'imatges que millora la resolució espacial i utilitza una dosi de radiació més baixa (de fins a un 82 %), que és molt important en població en general i en la infantil en particular.

"La disminució de la dosi de radiació, amb obtenció d'imatges amb una resolució excel·lent, és fonamental per a evitar l'exposició dels pacients a la radiació i obtindre imatges de diagnòstic de qualitat", ha afegit Ortega.

El sistema que incorpora aquest aparell s'ha dissenyat per a reduir els nivells de soroll, millorar la capacitat de detecció de contrast i reduir la dosi en la realització d'exploracions rutinàries en qualsevol examen i pacient. A més, disposa d'una gran varietat de tecnologies que ajuden a supervisar, mesurar i controlar aquesta dosi.

Amb tot això, es realitzaran més estudis en menys temps, ja que el flux de treball augmenta fins a un 40 %. S'optimitza així el treball diari i s'assumeixen exàmens complexos imprevistos, principalment del Servei d'Urgències.

Galeria d'imatges