President
Economia

Ximo Puig destaca el paper "fonamental" d'un cooperativisme valencià modern i consolidat amb arrels en el territori

05/11/2019
Ximo Puig destaca el paper 'fonamental' d'un cooperativisme valencià modern i consolidat amb arrels en el territori
- El president, que ha assistit a l'assemblea del consell rector de la Concoval, ha afirmat que les dades de la desocupació a la Comunitat "demostren la resiliència de l'economia valenciana"
- El president, que ha assistit a l'assemblea del consell rector de la Concoval, ha afirmat que les dades de la desocupació a la Comunitat "demostren la resiliència de l'economia valenciana"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el paper "fonamental" per a l'economia valenciana d'un cooperativisme modern i consolidat amb arrels en el territori.

El president, que ha assistit a l'assemblea del consell rector de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval), ha assegurat que el cooperativisme "ha superat els vells estigmes del passat" i "està donant resposta als problemes d'aquest moment" en un món "extraordinàriament competitiu".

Així mateix, ha explicat que el treball del món cooperatiu valencià "entronca amb el que es vol impulsar des del Consell" en matèria econòmica, com és "una economia del coneixement inclusiva i vinculada a la sostenibilitat".

Perspectives econòmiques

D'altra banda, el titular del Consell s'ha referit a les dades de la desocupació i l'afiliació a la Seguretat Social que va fer públiques el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, uns indicadors que, com ha explicat Puig, "són més positius que a la resta d'Espanya".

Així, el president ha asseverat que aquestes dades "demostren la resiliència de l'economia valenciana en una situació de gran competència i gran dificultat en els mercats exteriors".

Segons el Ministeri de Treball, la Comunitat Valenciana és l'única autonomia d'Espanya on descendeix la desocupació, amb una baixada del 0,15 %, al mateix temps que les afiliacions a la Seguretat Social van augmentar en 38.646 cotitzadors a l'octubre, un 2,05 %.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig