Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Martínez Dalmau aposta a Aspe "per una nova manera de fer política social, d'habitatge i vertebració autonòmica"

07/11/2019
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb els alcaldes d'Aspe i Monòver
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb els alcaldes d'Aspe i Monòver


El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat que el Consell del Botànic d'Alacant "busca una nova manera de fer política social, d'habitatge i vertebració autonòmica".

El vicepresident ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb els representants municipals d'Aspe, encapçalats per l'alcalde Antonio Puerto.

Posteriorment, ha visitat les obres que la Conselleria està executant per a finalitzar un edifici de 42 habitatges protegits destinats a lloguer assequible. El cost dels treballs ascendeix a 2,5 milions d'euros.

La visita a Aspe demostra "com el Consell mira cap al sud" de la Comunitat i col·loca com a "prioritàries zones sensibles". Allà ha estat acompanyat per la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar.

Durant la reunió mantinguda amb l'equip de govern i l'oposició, s'han analitzat les possibles solucions als problemes habitacionals de la ciutat. "La primera d'aquestes són els 42 habitatges que hem fet ressorgir perquè la gent puga accedir a aquests al més prompte possible", ha explicat el vicepresident.

També s'ha parlat dels habitatges que es poden acollir al conveni de la Generalitat amb CriteriaCaixa. Així mateix, s'ha plantejat la possibilitat de rehabilitar uns habitatges propis per a atendre emergències habitacionals o famílies amb problemes.

De la mateixa manera, també s'ha estudiat la possibilitat de plantejar una acció de rehabilitació i regeneració urbana en el centre històric d'Aspe o en barris amb problemes de vulnerabilitat.

Reinici d'obres

Les obres de l'edifici que ha visitat Martínez Dalmau es van iniciar en 2007 per part de l'antic Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA), actual EVha.

El reinici de les obres d'aquest edifici forma part d'un pla de reactivació d'edificis propietat d'EVha que suposa la represa de huit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversió de 6,3 milions d'euros, per a ampliar el parc d'habitatge protegit de lloguer assequible en 111 habitatges més.

El projecte d'Aspe es concep a partir de la creació d'un eix longitudinal obert que recorre tota la parcel·la i que serveix d'accés als habitatges. Les superfícies útils dels habitatges oscil·len entre 51 i 70 m². Es preveuen habitatges de dos dormitoris, un dormitori principal al costat del bany i una segona estada a manera de dormitori que pot annexionar-se a la sala principal per a passar a ser menjador, estudi, o el que requerisquen les necessitats de cada usuari.

Una vegada construïts aquests 42 habitatges, per a la seua l'assignació en lloguer assequible, s'aplicarà la resolució de la Conselleria d'Habitatge que estableix criteris socials que prioritzen els col·lectius amb més dificultats per a accedir a un habitatge com víctimes de violència de gènere, afectats per un desnonament derivat d'una execució hipotecària, persones amb discapacitat, entre altres casos.

Visita a Monòver

Aquesta vesprada, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica visitarà Monòver, on es reunirà amb el seu alcalde Alejandro García, per a tractar assumptes relacionats amb l'habitatge al municipi alacantí.

La Conselleria d'Habitatge té previst desenvolupar un pla d'intervenció integral (PINN) de rehabilitació i millora d'elements comuns d'un grup d'habitatges de Monòver, amb una inversió estimada en 358.000 euros. El projecte d'execució està en fase de redacció i supervisió i la previsió és licitar les obres en el primer trimestre de 2020.

Els treballs consistiran principalment en l'adequació d'instal·lacions, vestíbuls, façanes i cobertes, millores d'accessibilitat i enllumenat i reestructuració i adequació dels espais públics.

A més, cal destacar que la Conselleria ha recuperat 26 habitatges del parc públic de Monòver que estan pendents de reparació. L'objectiu és encarregar la rehabilitació dels immobles en el primer trimestre de 2020 i, una vegada finalitzada, s'adjudiquen a les famílies que corresponguen en lloguer social.

Galeria d'imatges