Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca els concursos científics 'Reacciona!' i 'Cristal·lització a l'escola'

08/11/2019
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca els concursos científics 'Reacciona!' i 'Cristal·lització a l'escola'
- Al gener de 2020 se celebrarà un curs de formació en cristal·lografia per a docents
- Al gener de 2020 se celebrarà un curs de formació en cristal·lografia per a docents


Promoure l'interés per la química, la cristal·lografia i el mètode científic són els objectius principals dels concursos científics que la Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat amb la denominació de 'Reacciona!' i 'Cristal·lització a l'escola'.

'Reacciona!' està organitzat amb la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL); i 'Cristal·lització a l'escola', amb la Universitat Jaume I, i se celebra per sèptim any consecutiu dirigit a estudiants del segon cicle de Secundària i de Batxillerat.

El certamen 'Cristal·lització a l'escola' està dissenyat perquè els estudiants participen a manera de congrés científic, des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats.

A més, al gener de 2020, s'oferirà un curs de formació en cristal·lització i cristal·lografia per a professorat, que s'efectuarà en col·laboració amb el Cefire CTEM i el Cefire de Castelló. L'exposició dels projectes i l'entrega dels premis se celebraran el 8 de maig de 2020 al Museu de les Ciències.

Projectes de química

El concurs 'Reacciona!' té com a finalitat incentivar els estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tot Espanya, a presentar un material multimèdia, d'una durada màxima de 5 minuts, que expose, de manera didàctica, creativa i original, algun procés químic, en especial aquells la contribució dels quals al benestar de la societat siga més patent o resulten més formatius o il·lustratius.

La final i l'entrega de premis d'aquesta nova edició tindrà lloc el 22 de maig de 2020 al Museu de les Ciències.

Galeria d'imatges