Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat i l'Ajuntament d'Almoradí es reuneixen per a implementar els reallotjaments de les famílies afectades per la DANA

14/11/2019
- El director general de l'EVha es reuneix amb el regidor d'Acció Social i Habitat
- La Generalitat licitarà en breu les obres de reparació d'elements del grup d'habitatges socials amb un pressupost d'uns 660.000 euros
- El director general de l'EVha es reuneix amb el regidor d'Acció Social i Habitat
- La Generalitat licitarà en breu les obres de reparació d'elements del grup d'habitatges socials amb un pressupost d'uns 660.000 euros



Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament d'Almoradí s'han reunit per a implementar els reallotjaments de les famílies afectades en aquest municipi pel temporal de fortes pluges (DANA) del passat mes de setembre.

En la reunió han participat el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i el regidor d'Acció Social i Habitatge, Alfonso García. Allí s'ha analitzat la situació de les famílies que estan en procés de reallotjament, ja que es van veure obligades a abandonar les seues cases a causa dels efectes de la DANA. Es tracta d'habitatges que estan destruïts o amb elements estructurals molt danyats.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està posant en marxa una sèrie de mesures destinades a pal·liar la pèrdua de cases a causa del temporal.

Després del pas del temporal, un grup de tècnics i d'operaris de la Generalitat es va desplaçar a Almoradí per a valorar els danys produïts en el grup d'habitatge públic. Els desperfectes es van concretar en els soterranis, que van quedar totalment inundats, i els elements comuns dels vestíbuls: portes d'accés, centralitzacions de l'aigua i quadres elèctrics. Després d'unes quantes setmanes d'obres, els treballats ja es troben en la fase d'acabat, a falta de la pintura.

De la mateixa manera, les fortes pluges van afectar dos habitatges socials situats en els baixos del grup. Els treballs de reparació també es troben pràcticament finalitzats.

Aquestes actuacions formen part dels protocols activats per la Vicepresidència Segona, per mitjà de la Secretaria Autonòmica d'Habitatge i Funció Social i de l'EVha, per a supervisar les promocions del parc públic en els municipis afectats per a atendre les sol·licituds de reparació en els habitatges danyats, quantificar els desperfectes i tramitar les reparacions de la manera més ràpida possible.

D'altra banda, el director general de l'EVha ha destacat que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica té previst licitar en breu les obres de reparació d'elements del grup d'habitatges d'Almoradí, inclòs dins del Pla d'intervenció integral sostenible, amb una inversió de 660.000 euros.

Les principals actuacions que inclourà aquest pla són l'adequació de vestíbuls i d'elements comuns, l'adequació de les instal·lacions, la reparació de façanes i cobertes, millores en l'accessibilitat i l'enllumenat, i la reestructuració i l'adequació dels espais públics.