Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Martínez Dalmau clausura les I Jornades 'Habitar és cuidar'

14/11/2019
Martínez Dalmau clausura les I Jornades 'Habitar és cuidar'
- Estan organitzades per la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Politècnica de València
- Estan organitzades per la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Politècnica de València


El vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha clausurat les I Jornades 'Habitar és cuidar', organitzades per la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Politècnica de València.

Martínez Dalmau s'ha referit als conceptes d'habitar i de cuidar en el marc de l'arquitectura actual; en aquest sentit, ha dit que "és cert que construir és una part ineludible d'habitar, però si alguna cosa hem pogut comprovar aquestes últimes dècades és que les edificacions destinades a servir d'habitatge no garanteixen que puga esdevindre en aquestes un habitar".

El vicepresident també ha incidit en l'objecte de les jornades per a subratllar que "l'arquitectura ha de generar espais que cuiden de les persones i, al seu torn, les persones hem de cuidar aquells espais; cuidem d'un lloc habitant-lo, habitem un lloc cuidant-lo".

Martínez Dalmau ha afegit que "per això, si assumim la màxima del cuidar, construïm llocs, no espais; construïm cases, no habitatges. No se m'ocorre cap manera millor de pensar en l'habitatge que fer-ho des del concepte de
cuidar-nos mútuament".

Durant tres dies s'ha abordat la innovació en habitatge des del punt de vista de les noves estratègies a l'hora d'habitar, del nou concepte de domesticitat i des de la nova tipologia d'habitatge.

Col·laboració entre la càtedra i la Generalitat

La Càtedra d'Innovació en l'Habitatge naix amb la vocació d'anticipar-se a les necessitats presents en matèria d'habitatge i proposar solucions per al futur, i estableix un compromís ferm amb la formació dels professionals futurs per mitjà de seminaris, jornades i tallers que persegueixen definir estratègies residencials en relació amb les necessitats de la societat.

La col·laboració entre la Vicepresidència Segona i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb la Universitat, per mitjà de la Càtedra, permet promoure la investigació i la innovació en habitatge, així com potenciar la transferència tecnològica necessària entre el món acadèmic i la societat.

En les jornades han participat la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Materredona; la directora general d'Habitatge i de Regeració Urbana, Elena Azcárraga; i la directora de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), Begoña Serrano.

Galeria d'imatges