Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitació

La secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica visita les obres de rehabilitació de Ciutat Elegida Joan XXIII i el Centre 14

15/11/2019
La secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica visita les obres de rehabilitació de Ciutat Elegida Joan XXIII i el Centre 14
- Els treballs afecten 250 habitatges i 5 locals a la ciutat d'Alacant
- La Generalitat ha pressupostat 400.000 euros per a 2020
- Els treballs afecten 250 habitatges i 5 locals a la ciutat d'Alacant
- La Generalitat ha pressupostat 400.000 euros per a 2020



La secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, i el director general de Qualitat Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, han visitat les obres de rehabilitació del Centre 14 i del complex residencial 'Ciutat Elegida Joan XXIII' a la ciutat d'Alacant.

Els dos han coincidit a destacar que es tracta d'unes actuacions ja pressupostades per a 2020. En el cas del Centre 14, han concretat que "l'objectiu és recuperar l'edifici gràcies a la col·laboració de l'administració autonòmica i local" i sobre les obres de rehabilitació de la comunitat Joan XXIII han assenyalat que "suposarà la finalització dels treballs que han afectat 250 habitatges i 5 locals".

Durant la visita han estat acompanyats pel gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge, Gaspar Mayor, la tècnica del Patronat, Marta Fajardo així com per la directora territorial d'Alacant, Gracia Enguix.

En el cas de les obres de rehabilitació en la comunitat de mòduls de Joan XXIII, Jaume Monfort ha explicat que una vegada finalitzades la fase 1 i 2 està previst per a l'any que ve que s'inicien els treballs de la fase 3 que afecta un total de 62 habitatges i un local amb un cost total de 771.000.000 euros, dels quals la Generalitat aporta 400.000 euros que han sigut pressupostats per a 2020 per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Es tracta d'unes obres de rehabilitació que s'han dut a terme en tres fases i que afecten 250 habitatges i 5 locals amb un import global per part de la Conselleria de 1,766,777 euros, cosa que ha suposat el 57% de les aportacions ja que es tracta d'unes obres que han comptat al seu torn amb la participació de l'Ajuntament d'Alacant en un 19% i dels veïns amb un 23,54%.

En el cas del Centre 14, es tracta d'un espai que la Generalitat ha cedit a la regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alacant i sobre el qual està previst que es realitzen obres de rehabilitació després de l'adaptació del projecte a la nova normativa d'edificació. De la mateixa manera, els pressupostos per a 2020 ja inclouen tant l'adaptació del projecte a les noves exigències així com la incorporació de criteris de sostenibilitat.

La secretària autonòmica i el director general s'han reunit després de la visita amb els regidors d'Habitatge i Joventut, José Ramón González i María Conejero, als qui han traslladat la informació relativa als projectes que s'han visitat així com el compromís per part de la Generalitat per a agilitar al màxim les obres.

Jaume Monfort ha explicat en la trobada que el Centre 14 és un projecte recollit en els pressupostos del pròxim any i que per tant "hi ha un compromís per a establir un itinerari clar per a agilitar al màxim els treballs i en el menor temps possible posar l'edifici a la disposició de població més jove".

De la mateixa manera, Laura Soto ha destacat que es tracta d'un projecte en el qual es farà un esforç per a incloure criteris de sostenibilitat i que així "es convertisca en un edifici exemplaritzant sense per això haver d'allargar els terminis d'inici dels treballs".

Representants de la Generalitat i l'Ajuntament se han emplaçat a pròximes reunions monogràfiques per a avançar en l'àmbit tècnic en els terminis d'execució del projecte a la ciutat d'Alacant.

Galeria d'imatges