Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Igualtat

Igualtat millora els recursos d'atenció per a les dones víctimes de violència de gènere

21/11/2019
- Entre altres mesures, augmenta la plantilla dels centres Dona amb més professionals i es creen centres rurals d'assistència
- Entre altres mesures, augmenta la plantilla dels centres Dona amb més professionals i es creen centres rurals d'assistència
- Such: "L'objectiu és augmentar els recursos a disposició de les dones víctimes de la violència masclista i millorar la qualitat de l'atenció"



La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha posat en marxa diferents millores en els recursos d'atenció a les dones víctimes de violència de gènere que han permés millorar l'atenció que reben tant elles com els seus fills i filles, en el cas d'aquelles que en tenen.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha assenyalat que la Conselleria "ha incrementat els serveis dels centres Dona 24 Hores a fi d'augmentar els recursos a disposició de les dones víctimes de la violència masclista i millorar la qualitat de l'atenció que se'ls ofereix a elles i als seus fills i filles".

Així, la xarxa disposa des de 2018 d'un nou Centre Dona 24 Hores a Torrevieja, amb atenció tots els dies de l'any; i el Centre Dona de Dénia és ara també un centre 24 hores. Les dues oficines se sumen a les d'Alacant, Castelló i València. A més, aquest últim centre ha canviat d'ubicació per tal de millorar les seues instal·lacions i oferir, així, una millor atenció.

En aquests cinc centres 24 hores, "s'ha ampliat el servei d'atenció psicològica a xiquets, xiquetes i adolescents, amb intervencions no només grupals sinó també individuals, amb la qual cosa es personalitza l'atenció als fills i filles de les dones que han sigut víctimes de la violència masclista", ha explicat Such.

També s'han incrementat les plantilles amb la incorporació de professionals de la psicologia, de la psicologia infantil i juvenil i del treball social, la qual cosa suposa, segons ha destacat la directora general, "una ajuda afegida a les persones menors d'edat i també un servei de suport i d'assessorament per a la incorporació de les víctimes al món laboral en les millors condicions possibles", ha destacat la directora.

Centres Dona Rural

D'altra banda, des d'abril de 2019 la xarxa disposa de quatre centres Dona Rural, amb seu a les localitats d'Elda, Yátova, Segorbe i Sant Mateu, des d'on s'ofereix un servei itinerant de prevenció i d'atenció a la violència de gènere en les zones rurals d'interior que estan més allunyades de les capitals i de la zona costanera.

Such ha explicat que "aquests centres ofereixen atenció integral i especialitzada a les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics, abusos o agressions sexuals i assetjament sexual, així com als seus fills i filles, en les àrees rurals, sense que hagen de desplaçar-se a la capital".

A més, com ha indicat la directora, els centres Dona Rural "contribueixen a la prevenció de la violència masclista i la promoció en matèria d'igualtat, a fi de fer desaparéixer les formes de discriminació basades en el gènere, així com promocionar la vida independent de les dones en les zones rurals d'interior".