Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Sostenibilidad energética

València acollirà la pròxima trobada del projecte 'Reduces' de promoció del desenvolupament sostenible

21/11/2019
València acollirà la pròxima trobada del projecte 'Reduces' de promoció del desenvolupament sostenible
- L'objectiu és promoure la cooperació i el desenvolupament de models sostenibles d'economia circular en sis regions
- L'objectiu és promoure la cooperació i el desenvolupament de models sostenibles d'economia circular en sis regions


a Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha participat, per mitjà de la Direcció General d'Innovació Ecològica en la Construcció i de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), en el projecte 'Reduces' que promou la cooperació i el desenvolupament de models sostenibles d'economia circular en sis regions europees (Finlàndia, Romania, Bulgària, Gran Bretanya, Holanda i Espanya).

La directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, ha anunciat que "entre els acords a què s'ha arribat durant les jornades que s'acaben de clausurar hi ha l'elecció de la ciutat de València com a seu de la pròxima trobada interregional els dies 10 i 11 de març de 2020".

El projecte 'Reduces' es basa en la cooperació entre diferents països que promouen l'intercanvi de coneixement i bones pràctiques entre regions per a catalitzar el canvi en cada una de les regions participants. En aquest cas, els participants han sigut regions o províncies d'Utrecht, Maramures, el sud-est finlandés, Bulgària, Manchester i la Comunitat Valenciana.

"Mitjançant aquesta trobada, es busca el compromís dels diferents països per a influir directament en les polítiques regionals amb l'objectiu d'aconseguir un verdader impacte en el procés de transició des d'una economia lineal", ha explicat Matarredona, que ha intervingut en la trobada, que en aquesta ocasió ha tingut lloc a Turku (Finlàndia).

La Comunitat Valenciana hi ha estat representada per l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) i la Universitat Politècnica de València, com a socis del projecte 'Reduces', i per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, responsable de l'instrument polític sobre el qual s'aplicaran els aprenentatges extrets d'aquest procés. La seua participació s'ha centrat a presentar per mitjà de diverses sessions l'estat actual de l'economia circular a la Comunitat Valenciana.

En les jornades han participat més de 20 experts que, juntament amb socis del projecte, han debatut sobre el concepte d'economia circular i els models de negoci basats en principis circulars com la prolongació de la vida útil dels productes, la regeneració, reutilització i el reciclatge, la concepció dels productes com a serveis o l'ús eficient de recursos.

Aquesta reunió de llançament i primer intercanvi regional ha servit, a més, per a definir les estratègies de col·laboració entre els equips, així com establir els criteris d'avaluació per a definir les bones pràctiques que serviran com a base d'anàlisi.

Galeria d'imatges