Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell autoritza el contracte per al subministrament de medicaments per a previndre i tractar hemorràgies en pacients amb hemofília A

29/11/2019
- El contracte està basat en l'acord marc licitat i adjudicat per l'Institut Nacional de Gestió Sanitària per a diverses comunitats - Aquesta licitació s'inclou en el Pla d'actuació de la Conselleria per a incrementar el percentatge de productes des del 25 % fins al 40 %
- El contracte està basat en l'acord marc licitat i adjudicat per l'Institut Nacional de Gestió Sanitària per a diverses comunitats
- Aquesta licitació s'inclou en el Pla d'actuació de la Conselleria per a incrementar el percentatge de productes des del 25 % fins al 40 %



El Ple del Consell ha autoritzat el contracte basat en l'acord marc per al subministrament de medicaments de factor VIII de coagulació recombinant per a diverses comunitats autònomes i organismes de l'Administració General de l'Estat.

Els factors VIII de coagulació recombinant són medicaments per al tractament i profilaxi de les hemorràgies en pacients amb hemofília A. Aquests pacients tenen una deficiència congènita de factor VIII que provoca que la sang no es puga coagular apropiadament per a detindre el sagnat.

De aquesta manera, l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA) ha licitat i ha adjudicat l'acord marc i, en una segona fase, les comunitats autònomes adherides procedeixen a la realització dels contractes basats en aquest acord marc, que tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de pròrroga per un màxim d'un any.

Aquesta licitació s'inclou en el Pla d'actuació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a incrementar el percentatge de productes de compra centralitzada des del 25 % actual fins al 40 %.

Els beneficiaris d'aquest acord marc són tant els centres sanitaris dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com els usuaris finals, que tenen garantida la compra del producte per la sanitat pública valenciana.

El valor estimat del contracte, inclosa la pròrroga, és de 19.330.634,61 euros, que, juntament amb la pròrroga d'un any (9.665.317,31 euros), suposa un total de 28.995.951,92 euros.