Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
COP25

Ballester: "La ciutadania té assumit que estem gestionant malament els residus i les administracions no els podem fallar"

03/12/2019
Ballester: 'La ciutadania té assumit que estem gestionant malament els residus i les administracions no els podem fallar'
- La directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona participa en la COP25 de Madrid
- Defensa que el procés de transició ecològica ha de comprometre tota la societat
- La directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona participa en la COP25 de Madrid
- Defensa que el procés de transició ecològica ha de comprometre tota la societat



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s'ha estrenat en la COP25 de Madrid amb la intervenció de la directora general, Àngela Ballester, en què ha defensat que el procés de transició ecològica ha de comprometre tota la societat, ningú l'ha de sentir com una agressió i no pot deixar ningú arrere.

En un activitat titulada "Els beneficis per al clima d'una societat Residu Zero", que s'ha fet a la Zona Azul de la cimera del clima, organitzada conjuntament per Alianza Residuo Cero d'Espanya i Fundación Basura de Xile, Ballester ha destacat que la gestió dels residus ha de ser un eix fonamental en el procés de transició ecològica, ja que la ciutadania ho té plenament assumit.

En la conversació han participat representants dels governs d'Espanya i Xile, així com diferents organitzacions socials dels dos països que treballen en polítiques sostenibles dels residus.

Àngela Ballester ha afirmat que "la gestió dels residus és un eix fonamental en el canvi de model econòmic i és normal que es limite amb fortes resistències de sectors empresarials que tenen el seu negoci organitzat al voltant d'actituds molt poc sostenibles".

En aquest sentit, ha afegit que aquests mateixos sectors són els que han de participar en el procés de transició, ja que són els primers interessats a deixar arrere models que estan esgotant-se per insostenibles i a adequar les seues vies de negoci a les noves exigències ambientals i socials.

Un percentatge altíssim de les emissions que es produeixen en el planeta tenen a veure amb els hàbits de consum, i els diferents ponents han assegurat que han de ser les administracions les que facen d'impulsores dels canvis necessaris per a aconseguir les reduccions que fan falta.

"Aquesta COP25 de Madrid porta per lema 'Temps d'actuar', i la gestió de residus és un àmbit senzill per a passar de les paraules als fets", ha manifestat Ballester, que ha afegit que "no hi ha cap interés que estiga per damunt de l'interés general, i, en aquests temes de crisi climàtica, això és fàcil d'entendre".

La Generalitat, ha dit la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, "està plenament convençuda de la necessitat d'actuar i no perdrem el temps".

Galeria d'imatges