Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Premis Europan 15 Espanya

La Vicepresidència Segona dona a conéixer els equips guardonats per les seues innovadores propostes per als Rajolars d'Oliva en el concurs 'Europa 15 Espanya'

03/12/2019
- Participa en l'edició dels Premis Europa 15 Espanya sota el lema 'Ciutats productives 2: recursos, mobilitat, equitat social'
- Dos equips valencians tenen mencions especials per les seues propostes per als Rajolars d'Oliva
- Participa en l'edició dels Premis Europa 15 Espanya sota el lema 'Ciutats productives 2: recursos, mobilitat, equitat social'
- Dos equips valencians tenen mencions especials per les seues propostes per als Rajolars d'Oliva



Els Premis Europa 15 Espanya han donat a conéixer els seus guardonats. La Generalitat, per mitjà de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge, promou el concurs 'Europa 15 Espanya', aquesta vegada mitjançant propostes presentades per als Rajolars d'Oliva, que s'ha emportat un primer premi, un segon i tres mencions especials, entre les quals hi ha les de dos equips valencians.

Els Rajolars d'Oliva, emplaçament sobre el qual s'ha treballat a la Comunitat Valenciana, van rebre 26 propostes de les quals set van passar a aquesta segona fase.

El jurat del concurs, reunit a Innsbruck el passat 21 d'octubre, va concedir els premis que s'han donat a conéixer. Sis primers premis, huit segons premis i 14 mencions especials, dues de les quals corresponen a equips valencians d'arquitectes: l'equip d'Irene Benet Morera i Marta Benet Morera, i l'equip de Yasmina Juan Osa, Jorge Juan Roy Pérez, Alejandro Martínez Del Río, Ana María Villalba Benajas, Brandon Henao Meléndez, Ana Vargas Núñez, Elisa García Capilla, Pascual Herrero Vicent, Anna Morro Peña, Víctor Muñoz Macian, Fernando Navarro Carmona, Francisco Piño Alcaide, Maria Pitarch Roig, Sara Juanes Herrera, Sergio Estruch González i Rebeca Piñol Muria.

La Generalitat, per mitjà de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, porta diverses edicions participant en aquest concurs amb l'objectiu de promoure plantejaments innovadors a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, la directora general d'Innovació Ecològica, Nuria Matarredona, ha assenyalat que "els projectes presentats són molt interessants i plantegen solucions innovadores per a la reactivació del territori".

Nuria Matarredona ha anunciat que els pròxims dies 17 i 18 de desembre té previst reunir-se amb els guanyadors i l'Ajuntament d'Oliva, per a assentar les bases de la contractació.

En aquesta edició el lema triat és 'Ciutats productives 2: recursos, mobilitat, equitat social'. En els últims anys, Europa s'ha convertit en un fòrum imprescindible de debat continu sobre l'habitatge, l'arquitectura i l'urbanisme que reuneix professionals, institucions i administracions d'àmbit estatal, autonòmic i local per a participar en aquest debat.

Europa convoca joves arquitectes menors de 40 anys perquè participen amb els seus projectes en diferents emplaçaments en tot el continent, per tal de promoure el coneixement i la investigació en el camp de l'hàbitat i de l'urbanisme mitjançant l'intercanvi entre professionals dels països europeus que se sumen a la iniciativa.