Sanitat Universal i Salut Pública
Reconeixement d'AENOR CV

Barceló: "El certificat de qualitat ISO 9001 situa l'Incliva en l'avantguarda de la investigació oncològica espanyola"

09/12/2019
Barceló: 'El certificat de qualitat ISO 9001 situa l'Incliva en l'avantguarda de la investigació oncològica espanyola'
- El reconeixement a la Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia és "una recompensa a l'esforç continuat dels professionals"
- La consellera destaca l'increment d'un 20 % en el pressupost destinat a investigació en 2020 i anuncia l'elaboració d'un Pla estratègic 2020-2024 d'investigació sanitària i biomèdica
- El reconeixement a la Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia és "una recompensa a l'esforç continuat dels professionals"
- La consellera destaca l'increment d'un 20 % en el pressupost destinat a investigació en 2020 i anuncia l'elaboració d'un Pla estratègic 2020-2024 d'investigació sanitària i biomèdica



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mostrat aquest dilluns la seua satisfacció pel lliurament del certificat de qualitat ISO 9001 a la Unitat d'Assajos Clínics Fase I de l'Incliva, que situa l'institut d'investigació de l'Hospital Clínic "en l'avantguarda de la investigació oncològica espanyola".

Barceló ha rebut la certificació de mans del director d'AENOR CV "en recompensa al treball i a l'esforç continuat dels professionals" i ha valorat que aquest reconeixement "coloca l'Incliva en un lloc destacat en relació amb les tècniques més avançades contra el càncer i constitueix un focus d'esperança per a tota la societat, que cada vegada més comença a deslligar el terme càncer de l'adjectiu incurable o irreversible".

En paraules de la consellera, quan la investigació produeix fruits, és la societat mateixa la que ha de reivindicar el talent i l'esforç dels investigadors, els grups d'investigació i les institucions, perquè els avanços en investigació, com la recent aplicació de la teràpia CAR-T a l'Hospital Clínic, signifiquen un gir de 180 graus en les vides dels pacients, "el major anhel dels quals és una nova tècnica o un nou tractament de la seua malaltia".

La titular de Sanitat ha recordat que el pressupost destinat a investigació creixerà més d'un 20 %, fins als 27 milions. "A més, hem iniciat el camí que ens portarà a aprovar un nou estatut del personal investigador per a combatre la temporalitat i la precarietat que pateixen molts dels nostres científics i elaborarem un Pla estratègic 2020-2024 d'investigació sanitària i biomèdica, d'acord amb el Pla estatal.

Pionera a la Comunitat

La Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia de l'Incliva, és la primera unitat de la Comunitat Valenciana que rep el certificat de qualitat ISO 9001.

La certificació ISO 9001 és l'estàndard de qualitat més reconegut internacionalment i es fonamenta en la millora contínua dels processos i permet demostrar el compromís d'una organització amb la qualitat de servei i la satisfacció del client. Amb aquesta, l'organització obté un reconeixement públic mitjançant el procés d'auditoria realitzat per una tercera part independent, en aquest cas AENOR, entitat líder en certificació a Espanya.

Aquesta certificació reforça la imatge d'excel·lència d'Incliva i de l'Hospital Clínic, així com el seu compromís per l'excel·lència i la qualitat en la gestió de totes les seues activitats.

Dirigida per Andrés Cervantes, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València i president de la Societat Europea d'Oncologia, aquesta unitat s'ha convertit en un referent internacional en investigació oncològica i col·labora activament amb els millors hospitals del món en el tractament contra el càncer, com l'Hospital General de Massachussets, a Boston, l'MD Anderson, a Houston, l'Hospital Vall d'Hebron, a Barcelona, o la Universitat de Colorado.

L'innovador enfocament d'aquesta unitat, que aborda el diagnòstic i el tractament contra el càncer a partir la seqüenciació completa del genoma humà, està aconseguint prometedors resultats -amb l'ús d'inhibidors específics contra alteracions moleculars detectables en processos de seqüenciació i el desenvolupament de noves combinacions d'immunoteràpia-, que han permés l'elaboració de nous fàrmacs, cada vegada menys tòxics i més específics per a cada tipus de càncer.

Anualment la Unitat Fase I d'Oncologia ingressa més d'un milió d'euros, que es destinen íntegrament a la investigació oncològica, i col·labora així en la sostenibilitat del sistema sanitari públic.

El certificat l'ha entregat Salvador Ibañez Moscardó, director de la delegació de la Comunitat Valenciana d'AENOR-, i la consellera l'ha traslladat al seu torn a Inmaculada Blasco i Desemparados Roda, responsables de la unitat.

La certificació del sistema de gestió d'aquesta unitat se suma a les obtingudes per altres seccions d'Incliva com la seua secretaria, la seua unitat central d'investigació UCIM, el seu biobanc i la gestió de la I+D+i.

Premis Innovació

Previ al lliurament del certificat ISO 9001, la consellera ha fet lliurament dels I Premis Innovació d'Incliva, que naixen amb l'objectiu de fomentar la cultura de la innovació a l'Hospital. El doctor Enrique Rodríguez Borja, cap de secció del Servei d'Anàlisis Clíniques del laboratori central ha recollit el primer premi, dotat amb 3.000 euros, per la seua idea 'Codis QRS' que, en ser llegits per un dispositiu mòbil, enllacen amb vídeos tutorials explicatius.

El doctor Jaime Verdú Amorós, del Servei de Pediatria Oncohematologia Pediàtrica, ha recollit el segon premi per la seua idea APP Hosly per a la millora de la qualitat de vida en pacients i famílies; i Ana Garcés, Toni Martínez i Carolina Renovell, coordinadors d'infermeria, han recollit un altre segon premi per la seua idea 'Vídeos explicatius per al personal'. Cada un dels segons premis compta amb una dotació de 1.500 euros.

Després del lliurament de premis i del certificat de qualitat ISO 9001 a la Unitat d'Assajos Clínics Fase I d'Oncologia s'ha celebrat el Patronat d'Incliva, presidit per la consellera de Sanitat, Ana Barceló. El Patronat ha aprovat un pressupost que superarà, per primera vegada, els 10 milions d'euros, per a passar dels 9.500.751 euros en 2019 a 10.548.539 euros en 2020, la qual cosa suposa un increment de l'11,03 %.

Així mateix, ha analitzat l'activitat científica i els plans d'actuació desenvolupats, ha realitzat una avaluació dels investigadors emergents i dels grups d'investigació, i ha aprovat les propostes d'acció principals per a 2020.

Galeria d'imatges