Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Ajudes habitatge

La Generalitat concedeix ajudes a 600 llars a través del Pla Renhata

11/12/2019
- Durant el mes de novembre s'han iniciat els tràmits per a pagar les ajudes
- El 100 % de les sol·licituds que complien els requisits han obtingut l'ajuda
- Durant el mes de novembre s'han iniciat els tràmits per a pagar les ajudes
- El 100 % de les sol·licituds que complien els requisits han obtingut l'ajuda



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha resolt positivament el 100 % de les peticions que complien els criteris establits en el Pla de reforma interior d'habitatges (Renhata) que convoca anualment la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

En total han sigut 616 famílies les que s'han beneficiat d'aquestes ajudes destinades en conjunt a millorar l'interior dels habitatges, la qual cosa ha suposat un pressupost d'1.842.331,84 euros.

En aquesta edició, segons ha informat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, s'han presentat un total de 697 sol·licituds, de les quals se n'han descartat 81 per no complir els requisits sol·licitats. El director general ha incidit que "han rebut ajudes el cent per cent de les sol·licituds que s'han presentat i que complien els requisits".

Així mateix, Monfort ha explicat que les ajudes suposen entre el 30 % i 40 % del pressupost protegible, fins a un màxim de 3.000 o 4.200 euros segons la baremació obtinguda.

A més, tal com ha assenyalat, en l'edició d'enguany, per primera vegada, s'ha inclòs una subvenció bàsica del 5 % per a costejar els treballs tècnics previs. "D'aquesta manera, s'assegura que totes les famílies que sol·liciten les ajudes i que complisquen els requisits cobrisquen els costos que puga ocasionar la presentació d'aquestes sol·licituds", ha indicat.

Amb aquesta edició són tres les convocatòries d'aquestes ajudes, que es van iniciar en 2017, i l'objectiu de les quals és millorar les condicions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges, la reforma de banys i cuines, així com l'adaptació arquitectònica de l'accessibilitat, atenent la diversitat funcional.

"Es tracta d'una aposta decidida de la Generalitat per a millorar les condicions d'habitabilitat dels nostres habitatges i per a impulsar el sector de la construcció", ha apuntat el director general.

Renhata 2020

Des de 2017, més de 1.500 famílies s'han beneficiat d'aquest pla, fet que suposa un èxit. El pressupost per a 2020 preveu novament una partida de 3 milions d'euros.

Una nova convocatòria que, tal com ha avançat Jaume Monfort, tindrà novetats, com la incorporació de criteris d'eficiència energètica i sostenibilitat, amb la finalitat d'incentivar la transformació dels espais des d'una perspectiva més saludable.