President
'Monle, Món, Monleón'

Ximo Puig assisteix a la projecció del documental sobre el popular actor, presentador i cantant valencià Joan Monleón

16/12/2019
Ximo Puig assisteix a la projecció del documental sobre el popular actor, presentador i cantant valencià Joan Monleón
- Monleón va aconseguir una enorme popularitat en els noranta amb el programa televisiu 'El show de Joan Monleón', emés en Canal 9
- El documental és una producció de la Fundació AFM amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura i Levante TV
- - Monleón va aconseguir una enorme popularitat en els noranta amb el programa televisiu 'El show de Joan Monleón', emés en Canal 9
- El documental és una producció de la Fundació AFM amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura i Levante TV

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la preestrena del documental 'Monle, Món, Monleón', que analitza la figura i la trajectòria professional de l'actor, cantant, còmic i 'showman' valencià Joan Monleón (València, 1936-2009).

El president ha participat, així, en la Filmoteca Valenciana en l'homenatge al conegut artista, que va aconseguir popularitat en els anys noranta del segle XX amb el programa televisiu 'El show de Joan Monleón', emés en la televisió autonòmica Canal 9, i que va incorporar al patrimoni popular personatges com 'les monleonetes' o la 'paella-ruleta'.

No obstant això, més enllà de l'èxit televisiu, Monleón va ser un artista amb una carrera llarga i variada en la qual sempre van estar presents la seua personalitat amable i el seu peculiar sentit de l'humor des del seu inici com a cantant 'folk' amb el grup Els Pavesos.

A la música es van unir les actuacions en revistes musicals, interpretacions delirants de personatges com la Reina María de les Mercés o els seus papers en més de vint pel·lícules, seguint les ordres de Luis García Berlanga o Ventura Pons.

Dirigit per Ángel Martínez i de 61 minuts de durada, 'Monle, Món, Monleón' és una producció de la Fundació AFM amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura i Levante TV.

El documental recull el testimoniatge, a més del president de la Generalitat, Ximo Puig, de persones com Albert Boadella, Arturo Valls, Eliseu Climent, Ventura Pons, Empar Ferrer, Manuel Molins, María Consuelo Reyna, María José Muñoz Peirats i tants i tantes altres que van conéixer a Monleón i la societat de valencianisme reivindicatiu i antifranquista de la Transició, de molta activitat cultural i política.

Galeria d'imatges