President
Indústria

Ximo Puig destaca la importància de la indústria per al futur de la Comunitat Valenciana i la necessitat de conjugar desenvolupament econòmic i sostenibilitat

19/12/2019
Ximo Puig destaca la importància de la indústria per al futur de la Comunitat Valenciana i la necessitat de conjugar desenvolupament econòmic i ...
- El president subratlla els beneficis que la reobertura de la planta Thyssenkrupp Galmed a Sagunt en 2016 ha suposat per a la zona industrial de Sagunt
- La planta genera actualment 130 llocs d'ocupació directes, als quals se sumen 500 més d'indirectes
- El president subratlla els beneficis que la reobertura de la planta Thyssenkrupp Galmed a Sagunt en 2016 ha suposat per a la zona industrial de Sagunt
- La planta genera actualment 130 llocs d'ocupació directes, als quals se sumen 500 més d'indirectes

Sagunto.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de la indústria per al futur de la Comunitat Valenciana i la necessitat de conjugar el desenvolupament econòmic i la sostenibilitat en el sector.

Així s'ha pronunciat durant la visita a la nova planta de tractament d'aigües industrials de l'empresa Thyssenkrupp Galmed, situada al Port de Sagunt, on ha subratllat els beneficis que la reobertura de les instal·lacions en 2016 ha suposat per a la comarca i per a la Comunitat.

"Creiem en la indústria i creiem que el futur d'un país avançat no pot ser possible sense la indústria", ha afegit.

A més, el president ha indicat que la posada en marxa d'aquesta planta de tractament compleix un objectiu fonamental: la conciliació entre desenvolupament econòmic i sostenibilitat.

El titular del Consell ha exalçat l'impuls econòmic que l'empresa ha donat en la zona industrial del Port de Sagunt.

En 2016, la planta de Thyssenkrupp Galmed va reobrir les seues portes amb 82 treballadors i, després de fer les inversions compromeses de 10 milions d'euros en la planta de producció i de 15 milions més en la de tractament d'aigua, el grup genera actualment 130 llocs d'ocupació directes, als quals se sumen 500 més d'indirectes.

Així mateix, el titular del Consell ha destacat la importància del sector automobilístic per a la indústria de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que confia en que la millora de la productivitat i la formació permetran fer front a les dificultats actuals que afecten el món de l'automòbil.

"És un moment crític, però estem convençuts que amb el camí que ha triat Thyssenkrupp Galmed, les factories que hi ha a la Comunitat i les empreses auxiliars, i juntament amb la millora de la productivitat i la formació, serem capaços d'eixir cap avant", ha afegit.

A més, el president ha reclamat una política industrial europea comú, sense proteccionisme, però que ajude a combatre la competència deslleial. En aquest sentit, ha afegit que "la globalització no pot suposar una minva per a la competitivitat ni per al medi ambient".

A la visita també han assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig