Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge protegit

La Generalitat i l'Ajuntament de Sant Joan comparteixen experiències en matèria de cessió de sòl públic a cooperatives per a crear habitatges

17/01/2020
- El director general d'EVha es reuneix amb l'alcalde i el regidor d'Habitatge
- El director general d'EVha es reuneix amb l'alcalde i el regidor d'Habitatge


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant s'han reunit per a compartir experiències en matèria de cessió de sòl públic a cooperatives per a la construcció d'habitatges.

L'Ajuntament de Sant Joan ha mostrat interés en l'experiència autonòmica que ja està en marxa, amb l'objectiu de poder traslladar-la al seu àmbit territorial i crear habitatges protegits en sòl municipal.

En la reunió han participat el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, l'alcalde de Sant Joan, Jaime Joaquín Albero, i el regidor d'Habitatge, José Javier Sánchez.

En la reunió, s'ha explicat als representants municipals els principals punts del concurs de cessió de sòl públic a cooperatives sense ànim de lucre per a construir habitatges públics destinats a lloguer a particulars, que la Conselleria, a través d'EVha, va convocar en 2018.

Cal destacar que, precisament, una de les parcel·les oferides en el concurs, totes aquestes propietat d'EVha, està ubicada a Sant Joan d'Alacant i, finalment, ha sigut adjudicada a la cooperativa Fundación Todo Ayuda, actualment en procés de constitució.

La previsió és construir 33 habitatges protegits en aquest municipi alacantí. La cessió del sòl s'estableix en 75 anys i, una vegada superat aquest termini, l'habitatge passa a ser de titularitat pública.

El director general d'EVha ha destacat que aquest concurs pretén ser "una solució eficaç per a crear a la Comunitat habitatge assequible, de qualitat i adaptat als nous reptes de la societat actual". A més, amb la qual cosa s'augmenta el parc d'habitatges, "cosa que és prioritària per a l'actual Consell".

El concurs forma part d'un pla més ambiciós del Consell per a augmentar el parc d'habitatges de lloguer assequible. Es tracta del Pla integral de gestió de sòl, mitjançant el qual la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica pretén posar en el mercat 49 parcel·les residencials propietat d'EVha a disposició de tots els agents que operen en la promoció d'habitatges.

Alberto Aznar ha valorat que ajuntaments com el de Sant Joan estudien la possibilitat d'oferir parcel·les municipals a cooperatives per a crear habitatges assequibles i dignes per a la ciutadania.

Galeria d'imatges