Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Labora obri la inscripció perquè 269 entitats locals contracten a persones desocupades per a fer tasques de conservació dels paisatges forestals

25/01/2020
- Las persones interessades a participar en el programa han d'actualitzar la seua demanda d'ocupació en la seua Espai Labora
- Aquestes ajudes formen part del programa Avalem Experiència
- Las persones interessades a participar en el programa han d'actualitzar la seua demanda d'ocupació en la seua Espai Labora
- Aquestes ajudes formen part del programa Avalem Experiència



Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha obert la inscripció perquè 269 ajuntaments de la Comunitat Valenciana puguen sol·licitar subvencions per a contractar a persones desocupades per a fer tasques de conservació de les muntanyes.

Aquestes ajudes (Emerge) formen part del pla Avalem Experiència i beneficiaran a al voltant de 1.000 persones desocupades. El pla Emergeix ha sigut elaborat, conjuntament, per la Conselleria d'Economia i l'Agència Valenciana d'Emergències.

Es tracta d'una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de més de quinze milions d'euros per part de Labora.

Les persones desocupades contractades per les entitats locals realitzaran actuacions per a mitigar o reduir un risc contemplat en un pla o procediment d'emergències de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt o d'àmbit local i, de manera especial, la reducció dels riscos derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d'extinció.

De conformitat amb l'Informe-proposta de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l'àmbit geogràfic de la convocatòria s'ha determinat mitjançant la combinació dels següents factors: el risc de despoblament, el risc d'incendi forestal i prioritat operativa en l'extinció d'incendis.

Per a poder accedir al programa, les persones desocupades hauran d'estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda. Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, peó, podadors, forestals i de treballadors agrícoles.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que amb aquest projecte, "estem posant el focus en tres de les prioritats de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: la sostenibilitat ecològica, el suport a la inclusió social i la lluita contra la pobresa i el despoblament".

L'estratègia de 'Emerge' respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantindre adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals; el creixent risc de despoblament i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l'interior.