Sanitat Universal i Salut Pública
Consejo Unión Europea

Barceló: "Estem treballant de manera coordinada totes les comunitats autònomes per a fer front al coronavirus"

13/02/2020
Barceló: 'Estem treballant de manera coordinada totes les comunitats autònomes per a fer front al coronavirus'
- La consellera participa en la reunió extraordinària del Consell UE com a representant de totes les comunitats autònomes, càrrec que exerceix durant aquest primer semestre
- La Comunitat Valenciana compta amb una xarxa de vigilància formada per experts que roman activa les 24 hores
- La consellera participa en la reunió extraordinària del Consell UE com a representant de totes les comunitats autònomes, càrrec que exerceix durant aquest primer semestre
- La Comunitat Valenciana compta amb una xarxa de vigilància formada per experts que roman activa les 24 hores



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assistit junt amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la reunió extraordinària convocada pel Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors de la Unió Europea (UE), que té lloc a Brussel·les.

La consellera ha participat en aquesta reunió en què s'ha compartit tota la informació sobre l'evolució actual del coronavirus i s'ha realitzat una avaluació de les mesures que s'estan prenent, ja que durant aquest primer semestre Ana Barceló es fa càrrec de la coordinació de Sanitat en el Consell de la UE en representació de totes les comunitats autònomes.

Després de la reunió, Ana Barceló ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha assenyalat que "el Ministeri de Sanitat està duent a terme una excel·lent tasca de coordinació entre les diverses autonomies per a fer front al coronavirus, un aspecte molt important perquè davant de problemes de salut pública com aquest és necessari que tots estiguem perfectament coordinats".

Ana Barceló ha reiterat que "podem estar tranquils perquè comptem amb un bon Sistema Nacional de Salut, totalment preparat per a fer front al coronavirus, i amb els millors experts i professionals. A més, s'estan aplicant totes les mesures de precaució que ha establit l'Organització Mundial de la Salut.

Sistema de vigilància de la Comunitat Valenciana

D'altra banda, la Comunitat Valenciana disposa d'una xarxa de vigilància en què treballen de manera transversal professionals d'epidemiologia, preventivistes dels hospitals, microbiòlegs i infectòlegs.

D'aquesta manera, davant de qualsevol sospita d'existència d'una malaltia infecciosa, com en aquest cas el coronavirus, s'activa un protocol en què intervenen nombrosos professionals que treballen en xarxa de manera coordinada.

Actualment, els professionals d'epidemiologia de salut pública mantenen contacte directe i constant amb el Ministeri de Sanitat per a actualitzar totes les mesures que s'estableixen en l'àmbit nacional sobre el coronavirus. Posteriorment, aquesta informació es trasllada de manera instantània i coordinada a tots els equips i professionals de cada departament de salut.

Per això, la consellera de Sanitat ha manifestat que "la Xarxa de Vigilància de la Comunitat Valenciana compta amb una àmplia experiència de més de 15 anys i davant d'una mínima sospita de malaltia infecciosa s'activa tot un protocol en què s'impliquen nombrosos professionals, que estan disponibles les 24 hores del dia per a respondre davant de qualsevol situació".

Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha designats, per la Comissió de la Xarxa de Vigilància Microbiològica de la Comunitat Valenciana (RedMIVA), tres laboratoris per a l'anàlisi de mostres: els laboratoris de l'hospital La Fe, el General de València i el General d'Alacant. No obstant això, tots els hospitals de la Comunitat estan capacitats per a recollir mostres que s'analitzaran en aquests laboratoris designats.

Per això "hem de tindre confiança en els nostres professionals i no generar alarmes, perquè ja s'ha vist que davant de la mínima sospita d'un cas de coronavirus s'han activat totes les mesures necessàries". A més, el risc d'introducció del coronavirus, Covid-19, a la Comunitat Valenciana es considera molt baix, i el protocol disponible és adequat per a afrontar la situació.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

- La consellera participa en la reunión extraordinaria del Consejo UE como representante de todas las comunidades autónomas, cargo que ejerce durante este primer semestre

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Sanidad