Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

La Comissió d'Accessibilitat impulsa l'estudi d'accessibilitat en edificis de la Generalitat

26/02/2020
- El director general de Qualitat i Rehabilitació, Jaume Monfort, ha destacat el treball conjunt i coordinat dels diversos departaments de la Generalitat
- Es preveuen actuacions que permeten un accés autònom a persones amb diversitat funcional en edificis públics
- El director general de Calidad y Rehabilitación, Jaume Monfort, ha destacado el trabajo conjunto y coordinado de los diferentes departamentos de la Generalitat
- Se prevén actuaciones que permitan un acceso autónomo a personas con diversidad funcional en edificios públicos



La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, està duent a terme un estudi d'accessibilitat als edificis de la Generalitat.

El director general, Jaume Monfort, ha mantingut una reunió amb representants dels serveis tècnics de les diverses conselleries que conformen la Comissió d'Accessibilitat per a donar compte dels avanços de l'estudi esmentat i poder fer un seguiment d'aquest.

Segons ha assenyalat Monfort, "amb aquest estudi pretenem garantir en el mínim de temps possible l'accessibilitat universal a tots els edificis públics de la Generalitat. Per a fer-ho estem treballant de manera conjunta i coordinada amb la resta de departaments de l'Administració autonòmica".

Així mateix, el director general ha assenyalat que amb l'estudi s'obtindrà un diagnòstic general dels edificis en relació amb l'accessibilitat i una estimació econòmica de les solucions per a adequar-les.

Aquesta informació ?ha continuat Monfort? "serà molt útil per a prioritzar futures actuacions i valorar inversions dels diversos departaments".

L'estudi preveu una primera fase de presa de dades que ha dut a terme l'empresa Ingemia Oficina Técnica. En aquesta primera etapa s'han avaluat les possibles carències en matèria d'accessibilitat dels immobles de la Generalitat, a fi de disposar d'una valoració aproximada de les adequacions que s'hauran d'escometre als edificis que així ho requerisquen.

En una segona fase, s'ha disposat planificar les actuacions pertinents als immobles, per a dotar-los de les condicions que permeten un ús autònom a persones amb diversitat funcional.

La Comissió d'Accessibilitat té com a missió complir la normativa en matèria d'accessibilitat als edificis patrimoni de la Generalitat, especialment en aquells amb atenció al públic.

La millora de l'accessibilitat per a garantir la capacitat real i eficaç de l'ús dels edificis públics per part de la ciutadania "és una prioritat per a la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, departament del Consell competent en matèria d'accessibilitat als edificis", segons ho ha destacat Jaume Monfort.