Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell Jurídic Consultiu avala la transformació de VAERSA en Entitat de Dret Públic iniciada per la conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica

27/02/2020
- El dictamen de l'òrgan consultiu proposa el Decret Llei com a fórmula de conversió de l'empresa
- Aquest procediment accelera els tràmits ja empresos per la consellera Conselleria per a millorar la gestió i la prestació de serveis
- El dictamen de l'òrgan consultiu proposa el decret llei com a fórmula de conversió de l'empresa
- Aquest procediment accelera els tràmits ja empresos per la Conselleria per a millorar la gestió i la prestació de serveis



La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ja va iniciar els tràmits per a transformar l'empresa Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus (VAERSA) en una Entitat de Dret Públic, una decisió que el dictamen de Consell Jurídic Consultiu (CJC) avala ara per a dur a terme la transformació de la citada empresa.

El dictamen emés proposa "l'ús del decret llei per a qualsevol actuació de la Generalitat que haja d'efectuar-se amb disposició legal" i assenyala la via per a accelerar el procediment de conversió de l'empresa.

La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ja va posar en marxa -amb caràcter previ al dictamen- els tràmits necessaris per a dur a terme el canvi de VAERSA en una Entitat de Dret Públic. Una decisió que Mollà va traslladar en persona als sindicats, dins del compromís de la Conselleria en la millora de la gestió i la prestació de serveis de l'empresa.

Igualment, l'Administració autonòmica està actualment estudiant de manera detallada i exhaustiva l'informe de l'òrgan consultiu i ha sol·licitat aclariments sobre la interpretació del requisit d'activitats així com de l'activitat de classificació d'envasos actualment exercida per VAERSA.

La conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mantindrà novament una reunió amb els sindicats de l'empresa la setmana vinent dins del diàleg i el marc de col·laboració entre els representants de la institució i els treballadors.