Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Educació en valors

L'IVAJ reuneix 82 joves de 13 a 17 anys de 10 centres educatius de la Comunitat en la Trobada #Noemtoqueselwhatsapp20

28/02/2020
L'IVAJ reuneix 82 joves de 13 a 17 anys de 10 centres educatius de la Comunitat en la Trobada #Noemtoqueselwhatsapp20
- Hi participen guanyadors i guanyadores del concurs de Castelló, Crevillent, Mislata, Tavernes de la Valldigna, Vilafranca, Torrevieja i València
- Es faran tallers sobre la igualtat i sobre expressions artístiques que denuncien la violència contra les dones
- Hi participen guanyadors i guanyadores del concurs de Castelló, Crevillent, Mislata, Tavernes de la Valldigna, Vilafranca, Torrevieja i València
- Es faran tallers sobre la igualtat i sobre expressions artístiques que denuncien la violència contra les dones



L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) organitza aquest cap de setmana, a l'alberg Argentina de Benicàssim, la Trobada #NoemToqueselWhatsapp20 en què es reuniran 82 joves entre 13 i 17 anys de la Comunitat Valenciana, que van obtindre premis i reconeixements en l'última convocatòria del concurs en les cinc modalitats artístiques d'aquest: fotografia, música, arts plàstiques, vídeo i arts escèniques.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que, en punts diferents de la Comunitat Valenciana, "hi ha joves i docents que s'impliquen en la construcció d'espais d'igualtat a través de diverses activitats artístiques. Reconeixem els seus treballs i, a més del premi en metàl·lic per a activitats culturals, pensem que és important que es coneguen i reunisquen".

En la Trobada #NoemToqueselWhatsapp20 participen estudiants del Col·legi Martí Sorolla II, de València; l'IES La Moreria, de Mislata; l'IES Mediterráneo, de Torrevieja; l'IES La Valldigna, de Tavernes de la Valldigna; l'IES Vilafranca, de Vilafranca; l'IES Las Lagunas, de Torrevieja; la secció de Secundària de l'IES Matilde Salvador (Pi Gros), de Castelló; l'IES Barri del Carme, de València; l'IES Torrevigía, de Torrevieja, i l'IES Macià Abela, de Crevillent.

Martí ha recordat que "aquesta iniciativa s'insereix en el programa de l'IVAJ 'M'importa. Educació en Valors' que, gràcies a les exposicions itinerants, arriba a tot el territori", i ha valorat les propostes joves que "ajuden a enfrontar-nos a aquest problema social".

Trobada #Noemtoqueselwhatsapp20

El dissabte 29 a les 12.30 hores començarà la trobada amb l'acte de benvinguda i la 'Clownferència' titulada 'Qui bé et vol et farà riure', a càrrec d'Amaia Prieto i Jesús Jara de l'Escola de Clown Hij@s de Augusto.

De vesprada començaran els quatre tallers que s'organitzen amb el títol genèric: 'Construint espai d'igualtat'.

Els tallers són: 'Fer-se home al segle XXI: construint el canvi des de les noves masculinitats', a càrrec de David Castro, doctor en Estudis de Gènere; i 'Autoestima i empoderament femení des de la sororitat', a càrrec de Melisa Ruiz, especialista en intel·ligència emocional i en gènere i polítiques d'igualtat.

També s'impartirà el taller 'Secrets en la xarxa. Ciberviolències masclistes' presentat per Dolores Martínez, psicòloga i especialista en gènere i polítiques d'igualtat; i el taller 'Riure per a créixer, superant límits', impartit per Amaia Prieto Marín, psicòloga, educadora social, formadora i pallassa.

A les 18.30 del mateix dissabte, es donarà pas a cinc tallers artístics: 'Actuar sense jutjar. Dinàmiques teatrals per a perdre la vergonya', per Laia Porcar i Núria Vizcarro, creadores teatrals i components de La Ravalera Teatre; així com 'Introducció a la pintura mural', per Andrés Tamarit (Tiboo), pintor, muralista i il·lustrador.

Altres tallers que s'han programat són 'La música com a instrument de canvi', amb el grup de rock didàctic Ramonets; 'Fotografia', amb Mario Zamora, autor, docent i fotògraf escènic; i 'Influencer social: una professió amb futur. Activisme creatiu a les xarxes per a defensar causes justes', impartit per l'expert en comunicació social i noves narratives digitals, Carles López.
A la nit es presentaran les experiències guanyadores del concurs en les modalitats d'arts escèniques i música.

El diumenge, 1 de març, la jornada es dedica al laboratori d'idees per a preparar l'exposició 'Noemtoqueselwhatsapp 2020'.

Premis IVAJ #Noemtoqueselwhatsapp 2019

Fotografia

En la modalitat de fotografia, van resultar guanyadors #Noemtoqueselwhatsapp 2019: el Centre Pi Gros de Castelló amb l'obra titulada 'Superheroïna'; l'IES Torrevigía, de Torrevieja, amb la sèrie de tres fotografies 'No, no és normal', i l'IES La Moreria, de Mislata, amb l'obra 'Deixa'm anar'.

En aquesta modalitat s'ha reconegut també el Centre Educatiu Martí Sorolla II de València per la sèrie de tres fotografies titulada 'Tres secuestros'.

Vídeo

En la modalitat de vídeo, van resultar premiats: l'IES Barri del Carme, de València, amb el vídeo titulat 'El amor no duele'; l'IES Mediterráneo, de Torrevieja, amb 'Corta tus cadenas 2', i l'IES Torrevigía, de Torrevieja, amb 'No ho consentes'.

Així mateix, s'ha concedit una menció honorífica a l'IES Macià Abela de Crevillent amb el vídeo 'No mermelada'.

Arts plàstiques

En la modalitat d'arts plàstiques, còmics, grafitis o cartells han obtingut premis: l'IES Las Lagunas, de Torrevieja, amb 'Vinyetes per la desigualtat'; l'IES Barri del Carme, de València, amb 'Si duele', i l'IES Henri Matisse, de Paterna, amb 'Respétame'.

Arts escèniques

En la modalitat d'arts escèniques han resultat guanyadors: l'IES Barri del Carme de València, amb 'Mai a soles'; l'IES La Valldigna, de Tavernes de la Valldigna, amb 'Baile contra la violencia', i l'IES Las Lagunas, de Torrevieja, amb 'Despertar'.

Música

Finalment, en la modalitat de música, rap i altres expressions musicals van ser premiats: l'IES Vilafranca, de Vilafranca, amb 'Rompiendo estereotipos'; l'IES Las Lagunas, de Torrevieja, amb 'Rap contra la violencia de género: no sabe la gente', i l'IES Macià Abela, de Crevillent, amb 'Tòxic'.

Galeria d'imatges